Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert enthousiast na eerste testdag: "Een goede start!"

Max Verstappen is goed begonnen aan de testweek in Barcelona. De Nederlander spreekt na afloop van een goede dag.

Max Verstappen legde een indrukwekkend aantal van 147 ronden af tijdens de eerste testdag op het circuit de Barcelona-Catalunya. Zijn Red Bull RB18 deed het de hele dag naar behoren en sputterde niet tegen. Na afloop was de Nederlander enthousiast over zijn wagen. "De auto is compleet anders. Ik vind de RB18 er goed uitzien, maar het gaat er natuurlijk om dat die snel is, dat hopen we te zien", steekt Max van wal op zijn eigen website.

Meters maken

Het devies voor Verstappen was duidelijk tijdens de eerste echte testdag van de RB18: meters maken. Dat deed de Red Bull-coureur dan ook. "Vandaag ging het erom veel ronden te maken, te wennen aan de auto en een beeld te krijgen hoe de auto zich gedraagt." "Alles werkte prima vandaag, dus het was een goede start. We gaan vanavond bekijken wat we al kunnen leren en meenemen naar morgen, wanneer Checo in de auto zit."

Verstappen zoekt de balans op

Max maakte tijdens de woensdag wel een keer een uitstapje door het grind, maar dat hoort er volgens hem ook gewoon bij. "Natuurlijk ga je hier of daar een keer wijd of blokkeer je een wiel." "Je zoekt ook uit hoe de balans van de auto is, en stap voor stap wat de limieten van de auto zijn. Maar het belangrijkste is om veel te rijden en de verschillende onderdelen kilometers te laten maken", zo sluit hij wijs af.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden