Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Verstappen schrijft historie en wint eerste sprintkwalificatie race in de Formule 1

Max Verstappen heeft de allereerste sprintkwalificatie race in de Formule 1 op zijn naam geschreven. De Nederlander sloeg toe bij de start en hield Lewis Hamilton

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kende een vliegende start en passeerde al voor de eerste bocht Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur probeerde nog terug te vechten, maar moest het afleggen tegen Verstappen. De Red Bull-coureur wist zich in de eerste ronden niet onder de druk van zijn titelrivaal uit te rijden.

De ervaren Sergio Perez ging al vroeg in de race in de fout en vergooide zijn kans op een top vijf klassering. De Mexicaan spinde bij Maggots and Becketts. Vanaf de achttiende positie moest hij proberen om naar voren te komen.

Aan kop van de race bleef het spannend doordat Hamilton als enige aan kon haken bij de Red Bull-coureur. Teamgenoot Valtteri Bottas, gestart op de zachte band, verloor een seconde per ronde.

Uitslag Sprintrace - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De meeste strijd in het veld vond plaats in het middenveld, waar ondermeer Daniel Ricciardo en Fernando Alonso met elkaar aan het knokken waren. Ondanks de korte race waren de gaten groot. Zo gaf Lando Norris na 10 ronden al 20 seconden toe op leider Verstappen.

Perez kwam in het vervolg van de race niet naar voren, waarna Red Bull de coureur vanaf een achttiende positie uit liet vallen. Hem wacht zondag een inhaalrace.

Hamilton wist het gaatje naar Verstappen op een kleine twee seconden te houden, maar kwam niet binnen de seconde om zo DRS te krijgen. Hierdoor kon de Red Bull-coureur gecontroleerd naar de zege rijden. Dit betekent dat Verstappen drie punten toe mag schrijven aan zijn totaal en zondag de Grand Prix vanaf poleposition start. Zijn voorsprong in het WK breidde hij uit tot 33 punten.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Groot-Brittannië 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"