Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Bottas: "Morgen zien we misschien meer problemen"

Valtteri Bottas nam de gok, maar die betaalde zich niet uit. Hij finishte de sprintkwalificatie op dezelfde plek als waarop hij was gestart, namelijk als derde.

Bottas England
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas startte als enige in de top vijf op zachte banden. De bedoeling daarvan was duidelijk, hij moest daarop immers de van P2 startende Max Verstappen verschalken. Die pakte op zijn beurt echter Lewis Hamilton en voor de Fin was er niks meer te halen.

"We probeerden iets afwijkend en het doel was om Max te pakken, maar dat gebeurde duidelijk niet. Hij had ook een goede start en in de eerste bocht werd ik een beetje geblokt, waardoor ik op de zachte banden geen gebruik kon maken van het momentum", zo laat hij weten als hij net uit de Mercedes is gestapt.

"Maar we hebben het geprobeerd en uiteindelijk hebben we vast weten te houden aan onze positie, ondanks de nodige blaarvorming op de zachte banden. Al met al was het okay."

Hebben de teams nu ze op verschillende compounds hebben gereden, die bovendien allebei iets van blaarvorming hebben laten, iets geleerd met het oog op morgen? "Jazeker. Ik denk dat vandaag heeft laten zien dat de dag van morgen niet eenvoudig zal worden."

"Het zal bovendien nog een beetje warmer worden, waardoor we nog wat meer issues zullen gaan zien. Daar zijn we nu meer van doordrongen en dat maakt ook dat alles open ligt. We gaan zien wat er zal gebeuren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Groot-Brittannië 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024