Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Hamilton wint GP Groot-Brittannië na elimineren Verstappen

Lewis Hamilton is winnaar geworden van de Britse Grand Prix. De Brit tikte in de eerste ronde Max Verstappen uit de race en wist ondanks een tijdstraf te zegevieren. Verstappen werd na zijn crash afgevoerd naar het ziekenhuis, maar lijkt ongedeerd.

Hamilton Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Britse Grand Prix werd al in de eerste ronde ontsierd door een gigantische crash van Max Verstappen. De Red Bull-coureur kreeg een tik op zijn rechter achterwiel van Lewis Hamilton in de razendsnelle Copse corner. Met hoge snelheid vloog de Nederlander de banden in.

Verstappen was even aangeslagen, maar kon op eigen kracht zijn auto verlaten. Een rode vlag volgde om de zwaar gehavende Red Bull te bergen en de bandenstapels te herstellen. De wedstrijdleiding onderzocht het incident en besloot om Hamilton wel te straffen met een 10 seconden tijdstraf.

Bij de herstart was het Charles Leclerc die voor Hamilton van start mocht gaan. De Ferrari-coureur had de leiding overgenomen in de eerste ronde door het incident tussen Hamilton en Verstappen. Voor de Mercedes-coureur lag er een uitgelezen kans om 26 punten in te lopen op Verstappen, maar dan moest hij nog wel afrekenen met Leclerc en zijn tijdstraf.

Verrassend genoeg wist Leclerc in de openingsfase zijn voorsprong te behouden op Hamilton, tot hij ineens meldde dat zijn Ferrari-motor problemen gaf. Hamilton wist de druk op te voeren en binnen DRS-range te komen. Norris dook als een van de eerste toppers de pits in, maar kende een zeer slechte stop van liefst zes seconden. Hiervan profiteerde Valtteri Bottas door met zijn stop de derde positie over te nemen. Norris en Bottas wisselden naar de harde band

Het wachten was op de stop van Hamilton, die daarbij zijn tijdstraf van 10 seconden in moest lossen. In ronde 28 maakte hij zijn stop, waardoor hij terugviel naar de vijfde plaats achter Norris.

Uitslag Race - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Leclerc stopte bij het ingaan van de 30ste ronde en wisselde eveneens naar de harde band. Zijn voorsprong op Bottas bedroeg acht seconden, maar het gevaar kwam van Hamilton die Norris eenvoudig passeerde. Met nog 20 ronden te gaan moest hij 12 seconden goed maken op Leclerc.

Hamilton wist het gaatje naar Bottas te dichten en zijn Finse teamgenoot moest ruim baan maken voor de kopman. Het gat naar Leclerc bedroeg acht seconden met 11 ronden te gaan, maar Hamilton was veel sneller onderweg dan Leclerc. Ronde na ronde wist Hamilton het gat kleiner te maken, waardoor hij in de slotfase de Ferrari in het vizier zou krijgen. Met nog drie ronden te gaan kwam Hamilton binnen DRS-range van Leclerc. In ronde 50 pakte de Brit de leiding over van Leclerc om zo een veelbesproken zege te behalen.

Red Bull haalde Perez nog naar binnen om de snelste rondetijd af te snoepen van Hamilton, zodat de Brit het extra bonuspunt niet kreeg en 25 punten inliep op Verstappen. Zijn achterstand bedraagt nog slechts acht punten.

Achter Hamilton en Leclerc legde Bottas beslag op de laatste podiumplaats, waardoor Mercedes uitstekende zaken deed in het constructeurskampioenschap. Red Bull scoorde geen punten, doordat Perez niet verder kwam dan de zestiende positie.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+