Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Verstappen eenvoudig het snelste in bijzondere tweede training GP Groot-Brittannië

De tweede vrije training op het circuit van Silverstone is voor Verstappen uitstekend verlopen. De Nederlander sloot de sessie als snelste af. Grote vraag is hoe relevant de uitslag van de training is.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het GP-format dat dit weekend gehanteerd wordt zorgt ervoor dat de fans in de laatste vrije training niet getrakteerd werden op snelle kwalificatieruns. De tweede vrije training stond in het teken van de voorbereiding op de sprintkwalificatie race van vanavond en de Grand Prix van morgen. Dit betekende langere runs, veelal op de medium band.

Daarop verging het Max Verstappen uitstekend. In zijn Red Bull opende hij met een 1.30,4, waarmee hij liefst zes tienden los was van teamgenoot Sergio Perez. De Mercedessen leken met meer brandstof onderweg te zijn want Bottas en Hamilton gaven zo'n twee seconden per ronde toe.

De sprintrace over 100 kilometer die later vandaag verreden wordt, bepaalt de startopstelling voor de Grand Prix van zondag. Hierdoor was het bijzonder lastig om de rondetijden van de coureurs te vergelijken, want een run met de benodigde brandstof voor de sprintrace resulteerde vanzelfsprekend in aanzienlijk snellere tijden dan een run te voorbereiding op de Grand Prix.

Verstappen kende een goede long run op de medium band met continu snelle en constante tijden. De vraag is echter hoe vergelijkbaar zijn tijden zijn ten opzichte van Hamilton. De Nederlander versnelde op 12 ronden oude medium banden en klokte een 1.29,9.

Uitslag Tweede vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Vooraan meldden zich ook de beide Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz in de top 3. Leclerc gebruikte de medium band en Sainz de zachte. Bottas en Hamilton stonden met nog 20 minuten te gaan op de posities 7 en 8 op 1,4 seconden van Verstappen. De Mercedes-coureurs gebruikten gedurende de sessie de harde en zachte band.

Verstappen dook met nog 10 minuten te gaan de baan op, op een gebruikt setje van de harde band. Daar kwam zijn tempo redelijk overheen met dat van de Hamilton eerder in de sessie. Grote vraag is of er coureurs zijn die het aandurven om de sprintrace vanavond op de zachte band te rijden. De Ferrari's en McLarens waren dit aan het testen in deze training, maar het is twijfelachtig of de banden lang genoeg meegaan.

Achter Verstappen maakten Leclerc, Sainz, Esteban Ocon en Perez de top vijf compleet. Hamilton en Bottas legden beslag op de posities 8 en 9 op 1,2 seconden achterstand. De Brit gebruikte de zachte band, Bottas de harde.

Door de opzet van dit Grand Prix-weekend was de tweede training een allerminst enerverende sessie. Het spektakel moet komen tijdens de sprintkwalificatie race die om 17:30 uur start. Daarin start Hamilton voor Verstappen en Bottas.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Groot-Brittannië 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'