© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen scoort meeste strafpunten van alle Formule 1-coureurs

03 dec. 2018 14:00 Jan van der Burgt 3 reacties
Sinds de introductie van het strafpuntensysteem in 2014 kreeg Max Verstappen de meeste strafpunten achter zijn naam staan. Hij deelt de eerste plaats echter met Romain Grosjean.

Het strafpuntensysteem werd in 2014 geïntroduceerd, nadat Romain Grosjean het in de jaren ervoor bij Lotus Renault soms wel erg bont maakte. In de vijf seizoenen dat het systeem nu bestaat is Max Verstappen op dat gebied de best scorende (of de slechtst scorende, het is maar hoe je het bekijkt) coureur uit de Formule 1.

De Nederlander reed sinds zijn debuut in 2015 negentien strafpunten bij elkaar, een totaal dat hij deelt met diezelfde Romain Grosjean. Marcus Ericsson volgt het tweetal op de voet, gevolgd door Daniil Kvyat en Kevin Magnussen.

Opvallend in dit rijtje is de naam van Pastor Maldonado. De crashkoning van weleer was sinds de introductie van het penaltysysteem slechts twee seizoenen (2014 & 2015) actief in de Formule 1, maar scoorde met elf strafpunten toch bepaald niet slecht.

Twee coureurs bleven tot nu toe van onbesproken gedrag. In het geval van Charles Leclerc is dat met één seizoen op de teller geen verrassing, in het geval van Lewis Hamilton (sinds de introductie vier keer kampioen geworden) is dat een prestatie van ongekend formaat.

Als een coureur meer dan twaalf strafpunten in één kalenderjaar heeft verzameld, volgt onherroepelijk een straf. Voor Max Verstappen heeft het nooit zover hoeven komen, omdat zijn strafpunten altijd ruim op tijd weer vervielen.

Top tien van F1-coureurs met de meeste strafpunten

# Coureur Aantal strafpunten
1. Verstappen 19
2. Grosjean 19
3. Ericsson 18
4. Kvyat 17
5. Magnussen 16
6. Vettel 15
6. Pérez 15
8. Hülkenberg 14
9. Sainz 12
10. Madonado 11

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen