Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen scoort meeste strafpunten van alle Formule 1-coureurs

Sinds de introductie van het strafpuntensysteem in 2014 kreeg Max Verstappen de meeste strafpunten achter zijn naam staan. Hij deelt de eerste plaats echter met Romain Grosjean.

Het strafpuntensysteem werd in 2014 geïntroduceerd, nadat Romain Grosjean het in de jaren ervoor bij Lotus Renault soms wel erg bont maakte. In de vijf seizoenen dat het systeem nu bestaat is Max Verstappen op dat gebied de best scorende (of de slechtst scorende, het is maar hoe je het bekijkt) coureur uit de Formule 1.

De Nederlander reed sinds zijn debuut in 2015 negentien strafpunten bij elkaar, een totaal dat hij deelt met diezelfde Romain Grosjean. Marcus Ericsson volgt het tweetal op de voet, gevolgd door Daniil Kvyat en Kevin Magnussen.

Opvallend in dit rijtje is de naam van Pastor Maldonado. De crashkoning van weleer was sinds de introductie van het penaltysysteem slechts twee seizoenen (2014 & 2015) actief in de Formule 1, maar scoorde met elf strafpunten toch bepaald niet slecht.

Twee coureurs bleven tot nu toe van onbesproken gedrag. In het geval van Charles Leclerc is dat met één seizoen op de teller geen verrassing, in het geval van Lewis Hamilton (sinds de introductie vier keer kampioen geworden) is dat een prestatie van ongekend formaat.

Als een coureur meer dan twaalf strafpunten in één kalenderjaar heeft verzameld, volgt onherroepelijk een straf. Voor Max Verstappen heeft het nooit zover hoeven komen, omdat zijn strafpunten altijd ruim op tijd weer vervielen.

Top tien van F1-coureurs met de meeste strafpunten

# Coureur Aantal strafpunten
1. Verstappen 19
2. Grosjean 19
3. Ericsson 18
4. Kvyat 17
5. Magnussen 16
6. Vettel 15
6. Pérez 15
8. Hülkenberg 14
9. Sainz 12
10. Madonado 11

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden