Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2023

Verstappen slaat belangrijke slag in kwalificatie Formule 1 GP Australië

Max Verstappen heeft een belangrijke slag geslagen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Niet alleen pakte hij de poleposition, zijn eerste uitdager Sergio Perez viel al vroeg weg.

Op een dag waarop het op het ene moment droog is en op het andere moment regent, begint de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Australië in ieder geval droog. Toch durven sommigen het aan om te wachten, wat aantoont dat men een grotendeels droge Q1 verwacht.

Het blijft ook droog, maar dat voorkomt niet dat de sessie wordt stilgelegd. Het is Sergio Perez die rechtdoor is geschoten en vast komt te staan in het grind. Nadien is het teamgenoot Max Verstappen die de snelste tijd klokt en in Q2 in ieder geval gezelschap krijgt van landgenoot Nyck de Vries. Uitvallers van Q1 zijn Piastri, Zhou, Sargeant, Bottas en natuurlijk Perez.

Aan het begin van Q2 is het meteen druk op de baan. De Aston Martin zetten een indrukwekkende benchmarktijd neer, maar Max Verstappen en Charles Leclerc duiken onder die tijden door, alvorens Alonso weer een plekje terugwint.

Nyck de Vries weet niet nog een kwalificatiesessie te overleven als hij twee tienden toegeeft op de tijd van zijn teamgenoot. De Nederlander wordt vijftiende. Met hem vallen Magnussen, Norris, Tsunoda en Ocon af. Grote verrassingen heten Nico Hulkenberg op P5 en Alexander Albon op P10.

Uitslag Kwalificatie - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen moet serieus aan de bak

Max Verstappen vat vervolgens in Q3 de koe bij de horens door als eerste naar buiten te gaan, mogelijk ingegeven door aanhoudende dreiging van regen. Zijn eerste rondje is niet foutloos en dat laat ruimte aan niet alleen Alonso, maar ook aan de beide Ferrari's en Mercedessen om onder zijn tijd door te duiken.

Met een nieuwe snelle ronde stelt Verstappen orde op zaken, zij het met 0,009 seconde van een seconde op Lewis Hamilton. Hij klaagt wel, net als op vrijdag, over het schakelen van de auto. Maar daar zien we niets van terug als hij op overtuigende wijze als eerste in de 1:16 duikt. De Mercedessen komen daar verrassend het dichtst bij in de buurt, gevolg door Alonso en Carlos Sainz als beste Ferrari-coureur.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Australië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"