Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2021

Verstappen snoept snelste tijd van Bottas af in tweede training Frankrijk

Max Verstappen kende een goede tweede training op Paul Ricard. De Red Bull-coureur legde beslag op de eerste positie. Hij bleef Valtteri Bottas nipt voor.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het tempo lag direct hoog in de tweede training, met Valtteri Bottas die de eerste 1.32-er van het weekend noteerde. Daarmee was de Fin liefst vier tienden sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton en een volle seconde ten opzichte van Max Verstappen. De top coureurs gebruikten allen de gele medium band.

Verstappen ging iets te wijd in bocht 2 en reed over de gele 'broodjes' die naast de kerb lagen, waardoor ook hij zijn voorvleugel beschadigde. De kritiek van de teams op de FIA nam toe, want onder meer Bottas en Verstappen liepen door de gele broodjes schade op tijdens de vrije trainingen.

Sergio Perez kwam ook niet in de buurt van de tijden van de Mercedessen. In zijn eerste poging op de zachte band gaf hij meer dan 1,3 seconden toe. Reed Red Bull met veel meer brandstof dan Mercedes?

Uitslag Tweede vrije training - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton wist op een nieuwe set van de zachte band tot op twee tienden van Bottas zijn tijd te komen. Het was echter Verstappen die, met een nieuwe voorvleugel, acht duizendsten onder de tijd van de Mercedes-coureur dook. Verstappen had een uitstekende eerste sector, verloor twee tienden in de tweede sector en kende een nagenoeg gelijke tijd in de derde sector. Wel had Bottas, als enige, zijn snelste tijd op de medium band gereden.

Achter de top drie was het verrassend Fernando Alonso in de Alpine die iets minder dan een halve seconde toe gaf en Charles Leclerc voor bleef. Voor Sergio Perez verliep de training met een twaalfde positie op ruim een seconde van Verstappen teleurstellend.

In de long run, op de medium band, was Verstappen enkele tienden sneller dan Hamilton. De Nederlander reed veelal tijden in de 1.37 hoog. Ook Bottas zat qua tempo dicht in de buurt van de titelrivalen, daar waar Perez ook op racepace niet in de buurt kwam. Verstappen wist het tempo zeer constant te houden en versnelde zelfs licht op zijn 15 ronden oude banden. De top drie was ook qua long run pace een klasse apart op de vrijdag.

Ook interessant:

RacingNews365 presenteert Tech Thursday. In deze video-serie nemen we je mee in het technische deel van de Formule 1-wereld. Dit keer bespreken we de flexwings die de afgelopen periode hét onderwerp van gesprek waren.

Check hieronder de eerste video van Tech Thursday. Wat is een flexwing nou eigenlijk en is deze nou wel of niet legaal?

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training