Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stelt zichzelf ultiem doel voor GP van Oostenrijk

Max Verstappen zet hoog in voor het GP-weekend in Oostenrijk. De Nederlander wil sportief revanche halen voor zijn lastige Britse GP en gaat voor het maximale aantal van 34 punten.

Verstappen Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het verhaal van de Britse GP van Max Verstappen is bekend: net toen hij de leiding in de race overnam, kwam er een stuk carbon klem te zitten onder zijn auto. Hierdoor werkte de vloer niet meer goed, waardoor een zevende positie het maximaal haalbare was.

Dit weekend staat de Oostenrijkse GP op het programma op de Red Bull Ring. De thuisrace van sponsor Red Bull moet een Nederlands feestje worden, want vele tienduizenden oranjefans reizen ook nu weer af naar het circuit waarop Verstappen al vier keer zegevierde.

Als het aan de Nederlander ligt komen daar dit weekend twee overwinningen bij: winst in de sprintrace én winst tijdens de Grand Prix. "Ik heb veel goede herinneringen aan racen in Oostenrijk en ik ben erg enthousiast om terug te gaan. Het is een heel interessant circuit met niet veel bochten, maar het is heel leuk om te rijden."

"De sfeer is altijd geweldig, ik vind het geweldig om de fans op de tribunes te zien en ik denk dat de mensen in het algemeen gewoon echt genieten van het weekend daar."

In Silverstone schreef Verstappen door zijn problemen geen 25 punten bij, maar slechts zes. Dit weekend zet hij hoog in. Winst in de sprintrace levert 8 punten op en winst tijdens de GP, inclusief snelste ronde, is goed voor 26 punten.

"Silverstone was een zware race, maar we kijken vooruit en hopelijk hebben we een goed weekend en halen we de maximale punten tijdens het Sprint-weekend op ons thuiscircuit. Ik verwacht dat het een goed weekend wordt voor ons als team."

Verstappen racet dit weekend tijdens de GP op de Red Bull Ring met een speciale helm. Bekijk hier de helm van Verstappen:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi