Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart kritiek op Red Bull: "Dat kan gewoon niet"

Max Verstappen staat met afstand bovenaan het kampioenschap, maar aan het begin van het jaar zag het er even heel anders uit. De kritiek van Max op zijn team was destijds dan ook niet mals, zo vertelt de Red Bull-coureur.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen stond na een drietal races een straatlengte achter in het Formule 1-kampioenschap, maar bij het ingaan van de zomerstop is hij juist de onbetwiste leider in de titelstrijd.

Na twee uitvalbeurten aan het begin van het jaar had Verstappen de titel al zo goed als uit zijn hoofd gezet en liet hij dat merken ook. De kritiek op het Red Bull-team was niet mals en Max legt uit waarom hij zich liet gaan.

"Je krijgt steeds meer ervaring in F1, maar neemt ook ervaring mee uit de kartjaren. Dingen kunnen namelijk heel snel veranderen. Als je strijdt voor de Formule 1-titel, dan kan je niet met uitvalbeurten te maken krijgen", vertelt hij aan Channel 4.

"Daarom was ik aan het begin van het seizoen zo kritisch op Red Bull. We mogen geen uitvalbeurten meemaken als je voor de titel wil vechten, maar gelukkig voor ons gebeurde het ook bij onze concurrentie", zo herinnert Max zich.

Verstappen heeft zijn les geleerd

Alhoewel Ferrari inmiddels veel vaker last heeft gehad van betrouwbaarheidsproblemen, weet Verstappen dat hij en zijn Red Bull-team daar absoluut niet op mogen vertrouwen. Het devies is volgens Max dan ook simpel: maximaal scoren.

"Vanaf nu kan je daar niet meer op vertrouwen, want men leert van fouten en verbetert zich. Je moet elk weekend opnieuw punten scoren. Je hoopt altijd op het beste, maar soms moet je ook genoegen nemen met het maximaal haalbare als je niet kan winnen."

"Dat heb ik geleerd door de jaren heen in de Formule 1. Soms ben je te agressief, maak je een fout en verlies je daardoor al de punten die je had kunnen hebben", blikt hij terug.

Race-ervaring opdoen

Het waren allemaal dingen die Verstappen nog moest leren toen hij op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 belandde. Hij had nog maar weinig ervaring in de single seaters, dus moest hij dat soort dingen gaandeweg nog leren.

"Het is ook een stukje race-ervaring, want ik heb voorafgaand aan de Formule 1 natuurlijk maar een jaar in F3 geracet. Toen ik op het punt stond om een F1-contract te tekenen, vroeg mijn vader ook of ik wel zeker was over die stap", herinnert Max zich.

"Ik zei van wel, want ik wilde daar zijn. Zelfs als ik fouten zou maken, want dan was ik in ieder geval al in de Formule 1. Dan zien we wel wat er gebeurt. We gingen ervoor en gelukkig heeft het allemaal goed uitgepakt, al was het wel een steile leercurve."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!