Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart kritiek op Red Bull: "Dat kan gewoon niet"

Max Verstappen staat met afstand bovenaan het kampioenschap, maar aan het begin van het jaar zag het er even heel anders uit. De kritiek van Max op zijn team was destijds dan ook niet mals, zo vertelt de Red Bull-coureur.

Max Verstappen stond na een drietal races een straatlengte achter in het Formule 1-kampioenschap, maar bij het ingaan van de zomerstop is hij juist de onbetwiste leider in de titelstrijd. Na twee uitvalbeurten aan het begin van het jaar had Verstappen de titel al zo goed als uit zijn hoofd gezet en liet hij dat merken ook. De kritiek op het Red Bull-team was niet mals en Max legt uit waarom hij zich liet gaan. "Je krijgt steeds meer ervaring in F1, maar neemt ook ervaring mee uit de kartjaren. Dingen kunnen namelijk heel snel veranderen. Als je strijdt voor de Formule 1-titel, dan kan je niet met uitvalbeurten te maken krijgen", vertelt hij aan Channel 4 . "Daarom was ik aan het begin van het seizoen zo kritisch op Red Bull. We mogen geen uitvalbeurten meemaken als je voor de titel wil vechten, maar gelukkig voor ons gebeurde het ook bij onze concurrentie", zo herinnert Max zich.

Verstappen heeft zijn les geleerd

Alhoewel Ferrari inmiddels veel vaker last heeft gehad van betrouwbaarheidsproblemen, weet Verstappen dat hij en zijn Red Bull-team daar absoluut niet op mogen vertrouwen. Het devies is volgens Max dan ook simpel: maximaal scoren. "Vanaf nu kan je daar niet meer op vertrouwen, want men leert van fouten en verbetert zich. Je moet elk weekend opnieuw punten scoren. Je hoopt altijd op het beste, maar soms moet je ook genoegen nemen met het maximaal haalbare als je niet kan winnen." "Dat heb ik geleerd door de jaren heen in de Formule 1. Soms ben je te agressief, maak je een fout en verlies je daardoor al de punten die je had kunnen hebben", blikt hij terug.

Race-ervaring opdoen

Het waren allemaal dingen die Verstappen nog moest leren toen hij op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 belandde. Hij had nog maar weinig ervaring in de single seaters, dus moest hij dat soort dingen gaandeweg nog leren. "Het is ook een stukje race-ervaring, want ik heb voorafgaand aan de Formule 1 natuurlijk maar een jaar in F3 geracet. Toen ik op het punt stond om een F1-contract te tekenen, vroeg mijn vader ook of ik wel zeker was over die stap", herinnert Max zich. "Ik zei van wel, want ik wilde daar zijn. Zelfs als ik fouten zou maken, want dan was ik in ieder geval al in de Formule 1. Dan zien we wel wat er gebeurt. We gingen ervoor en gelukkig heeft het allemaal goed uitgepakt, al was het wel een steile leercurve."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"