Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verliest tweede plaats in Monaco door straf

Max Verstappen heeft een ijzersterk weekend in Monaco niet afgesloten met een podiumplaats. De Nederland kwam in zijn Red Bull als tweede over de finish, maar viel door een tijdstraf van het podium af.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanaf een derde startpositie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Monaco. In de korte run naar de eerste bocht probeerde de Red Bull-coureur het even bij Valtteri Bottas, maar de Fin liet zijn auto staan in de eerste bocht waarop Verstappen eieren voor zijn geld koos.

Het was Charles Leclerc die voor een Safety Car zorgde, doordat hij een lekke band opliep bij een touche met Nico Hulkenberg en de baan bezaaid lag met stukken canvas en carbon. Voor de toppers het sein om de pits op te zoeken, waarbij Bottas het veld ophield zodat Hamilton en hij een dubbele pitstop kon maken. De pitcrew van Red Bull opereerde ijzersterk, waardoor Verstappen de tweede positie overnam van de Fin. Wel raakten de Nederlander en de Fin elkaar kortstondig in de pitstraat, een incident dat onderzocht werd door de wedstrijdleiding die Verstappen bestrafte met een tijdstraf van vijf seconden. Zij waren van mening dat Red Bull de coureur niet veilig wegstuurde bij zijn stop.

Lewis Hamilton had als enige uit de top vier de medium banden onder zijn Mercedes gemonteerd, Verstappen, Vettel en Bottas kozen voor de harde band. Vooraan hield Hamilton het tempo laag waardoor de kop van het veld compact bleef. Voor Verstappen was er veel aan gelegen om een gat van minimaal vijf seconden te creëren richting Sebastian Vettel.

Uitslag Race - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ronde na ronde zat de Nederlander onder de versnellingsbak van Hamilton, maar de Brit gaf geen krimp en reed foutloos. Hierdoor was er voor de Red Bull-coureur geen enkele kans om hem te passeren. Het 'gevecht' tussen de beide coureurs ging lange tijd door, waarbij de linker voorband van de leider ernstige vormen van slijtage begon te vertonen.

Ook in de slotfase van de race bleef de top vier binnen enkele seconden van elkaar. Met nog drie ronden te gaan waagde Verstappen een alles of niets actie bij de chicane, maar Hamilton gooide de deur dicht. De beide auto's raakten elkaar, maar konden hun weg vervolgen.

Verstappen passeerde wel als tweede de finishvlag maar werd door zijn tijdstraf slechts als vierde geclassificeerd. Een ijzersterk weekend van de Nederlander werd op deze manier niet bekroond met een verdiende podiumplaats.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden