Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

Verstappen verplettert Mercedes in derde training GP Bahrein

In navolging van de eerste en tweede vrije training heeft Max Verstappen ook de derde vrije training op zijn naam geschreven. Hij zette Mercedes en al zijn tegenstanders deze keer flink op achterstand.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde vrije training begint zoals altijd rustig, dat terwijl er ten opzichte van vorig seizoen een uur trainingstijd verloren is gegaan op de vrijdag. Na een kwartier is het aantal gereden ronden op één hand te tellen. Pas na dat eerste kwartier zien we echt wat actie, onder andere verzorgd door de Mercedes-coureurs op de zachte banden.

Hamilton zet de eerste noemenswaardige tijd op het moment dat gele vlaggen worden gezwaaid vanwege een spin van Charles Leclerc: "Er is crazy weinig grip", zo deelt hij zijn excuses met het team. En Verstappen? Die stuurt zijn Red Bull pas na twintig minuten voor het eerst de baan op. Hij verbetert de tijd van Hamilton met drie tienden, dat terwijl de Mercedes-coureur op zachte banden reed en Verstappen op harde banden. Sergio Perez rijdt ook op harde banden en geeft meer dan een volle seconde toe op zijn teamgenoot.

Uitslag Derde vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De eerste die de tijd van Verstappen verbetert is Pierre Gasly, zij het op de zachte banden. Valtteri Bottas en Hamilton volgen dat voorbeeld en Verstappen valt verder en verder terug, maar moet zijn run op de zachte banden, noem het een kwalificatiesimulatie, dan nog te maken. Opvallend is dat de Ferrari-coureurs zich in het laatste kwartier op de medium banden redelijk van voren melden.

Max Verstappen wacht lang, langer dan de meesten op zijn laatste run. Sergio Perez gaat hem voor en klimt initieel naar de derde plaats, achter de Mercedessen. Maar niemand is een match voor Verstappen. Hij knalt met zeven tienden onder de tijd van Hamilton en is daarmee bijvoorbeeld 1,3 seconden sneller dan Perez, die uiteindelijk genoegen moet nemen met P5.

Hamilton blijft de nummer twee, maar wordt op de hielen gezeten door Pierre Gasly. Bottas, die met aanzienlijk meer balansproblemen blijft kampen dan Hamilton, maakt de top vier compleet. Meest opvallende naam in de top tien is die van Kimi Raikkonen (zevende).

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Bahrein 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training