Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2019

Verstappen zevende in chaotische natte eerste training GP Italië

De eerste vrije training voor de Italiaanse Grand Prix werd door regen gekenmerkt, waardoor snelle tijden niet gereden werden. Meermaals werd de sessie stilgelegd na incidenten. Uiteindelijk was het Charles Leclerc die de snelste tijd noteerde, Max Verstappen klokte de zevende tijd.

Verstappen regen Italie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Donkere wolken pakten zich al vroeg samen boven het circuit van Monza, daar waar het sinds donderdagavond nagenoeg onafgebroken regende. Dit betekende dan ook dat de regenbanden klaarstonden voor de coureurs die op het glibberige asfalt menig momentje kenden.

Kimi Raikkonen maakte een fout bij het uitkomen van de Parabolica, ging te vroeg op het gras en parkeerde zijn Alfa Romeo na een lichte touche in de bandenstapels. Na een korte rodevlag situatie werd de sessie hervat, maar enkele ogenblikken later volgde een nieuwe rode vlag situatie, ditmaal veroorzaakt door Sergio Perez die zijn Racing Point in de banden parkeerde. Bij het uitkomen van de Variante Ascari spinde de coureur, om achterwaarts in de banden te vliegen.

Uitslag Eerste vrije training - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De derde rode vlag van de dag werd gezwaaid voor Pierre Gasly die spinde en met zijn Toro Rosso klem kwam te zitten op de kerbstones. Vlak na het zwaaien van de rode vlag kon de Fransman zijn weg echter weer vervolgen. De eerste bocht zorgde voor volop avonturen voor de coureurs, waarbij nagenoeg iedereen wel een keer rechtdoor schoot.

Door de regenval hielden de coureur het aantal ronden beperkt, te meer omdat het aantal beschikbare setjes van de intermediate beperkt is tijdens het weekend en er ook vrijdagmiddag en zondag regen wordt verwacht. In de slotfase van de training nam de regenval af, waardoor de rondetijden continu verbeterd werden.

Charlec Leclerc was de eerste die zich op slicks op het vochtige asfalt waagde, het sein voor de concurrentie om hem daarin te volgen. Aan kop van het veld was het stuivertje wisselen en uiteindelijk was het Leclerc die nipt sneller was dan Carlos Sainz. Max Verstappen vinden we terug op de zevende positie.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China