Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ziet kleine Formule 1-kans voor 'goede vriend' De Vries

Voor het eerst in zijn carrière zal Max Verstappen tezamen met een landgenoot een F1-sessie verrijden. Tijdens de eerste vrije training komt ook Nyck de Vries in actie. Verstappen is voorzichtig over de kansen voor zijn landgenoot in de koningsklasse van de autosport.

Nyck de Vries komt in actie tijdens de eerste vrije training voor de GP van Spanje. De Nederlandse Formule E-wereldkampioen neemt plaats achter het stuur van de Williams-bolide en maakt hiermee officieel zijn debuut in een F1-weekend. Het biedt kansen voor De Vries, maar Verstappen blijft voorzichtig. "Ja, Nyck en ik zijn goede vrienden, we zien elkaar veel in Monaco", zo trapt de Nederlander af in gesprek met onder meer RacingNews365 als hem wordt gevraagd naar de mogelijkheden voor De Vries in de Formule 1. "Het is voor hem een mooie kans, vandaag, maar aan de andere kant is het maar een vrije training." "Er valt niet erg veel te winnen. Je moet gewoon je werk doen voor het team en ik weet zeker dat hij dat zal doen. Verder moet hij er gewoon van genieten en natuurlijk gaan zien wat voor mogelijkheden het hem brengt. Ik bedoel maar, wie weet wat er gaat gebeuren. Ik wens hem het beste met die mogelijkheden, misschien wel in de Formule 1."

Verstappen: 'De Vries doet het al goed'

Een vrije training biedt volgens Verstappen geen grote kansen binnen de Formule 1, maar het helpt wel. "En zo niet, dan doet hij het al fantastisch in de Formule E op het moment, net als vorig jaar natuurlijk." Afgelopen jaar werd De Vries wereldkampioen in de elektrische tegenhanger van de F1. "Ik hoop dat hij er van geniet vandaag", aldus Verstappen. Naast De Vries komen ook een aantal andere 'nieuwe' coureurs in actie. Robert Kubica komt tijdens de eerste training in actie voor Alfa Romeo en Juri Vips neemt het stuurtje van Sergio Perez over bij Red Bull.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"