Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen ziet kleine Formule 1-kans voor 'goede vriend' De Vries

Voor het eerst in zijn carrière zal Max Verstappen tezamen met een landgenoot een F1-sessie verrijden. Tijdens de eerste vrije training komt ook Nyck de Vries in actie. Verstappen is voorzichtig over de kansen voor zijn landgenoot in de koningsklasse van de autosport.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nyck de Vries komt in actie tijdens de eerste vrije training voor de GP van Spanje. De Nederlandse Formule E-wereldkampioen neemt plaats achter het stuur van de Williams-bolide en maakt hiermee officieel zijn debuut in een F1-weekend. Het biedt kansen voor De Vries, maar Verstappen blijft voorzichtig.

"Ja, Nyck en ik zijn goede vrienden, we zien elkaar veel in Monaco", zo trapt de Nederlander af in gesprek met onder meer RacingNews365 als hem wordt gevraagd naar de mogelijkheden voor De Vries in de Formule 1. "Het is voor hem een mooie kans, vandaag, maar aan de andere kant is het maar een vrije training."

"Er valt niet erg veel te winnen. Je moet gewoon je werk doen voor het team en ik weet zeker dat hij dat zal doen. Verder moet hij er gewoon van genieten en natuurlijk gaan zien wat voor mogelijkheden het hem brengt. Ik bedoel maar, wie weet wat er gaat gebeuren. Ik wens hem het beste met die mogelijkheden, misschien wel in de Formule 1."

Verstappen: 'De Vries doet het al goed'

Een vrije training biedt volgens Verstappen geen grote kansen binnen de Formule 1, maar het helpt wel. "En zo niet, dan doet hij het al fantastisch in de Formule E op het moment, net als vorig jaar natuurlijk." Afgelopen jaar werd De Vries wereldkampioen in de elektrische tegenhanger van de F1.

"Ik hoop dat hij er van geniet vandaag", aldus Verstappen. Naast De Vries komen ook een aantal andere 'nieuwe' coureurs in actie. Robert Kubica komt tijdens de eerste training in actie voor Alfa Romeo en Juri Vips neemt het stuurtje van Sergio Perez over bij Red Bull.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez