Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel krijgt voor straf een boete van FIA na 'illegale' scooterrit op Albert Park

Sebastian Vettel heeft een boete van de FIA gekregen nadat hij met een scooter van een marshal over het Albert Park Street Circuit reed. Dit gebeurde tijdens de eerste vrije training.

Vettel Bahrein Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Tijdens de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Australië moest Sebastian Vettel zijn bolide naast het asfalt parkeren. De Mercedes-motor achterin zijn auto vatte namelijk vlam, waarna het onmogelijk was om door te rijden. Na het blussen van zijn Aston Martin liep Vettel naar de dichtstbijzijnde marshal om hem om de scootersleutels te vragen.

Vervolgens reed Vettel na afloop van de sessie over het circuit terug naar de pitstraat, al zwaaiend naar de aanwezige Formule 1-fans. Hoewel de oefensessie al even voorbij was en de overige coureurs al lang en breed de pitstraat in waren gereden, vond de FIA het geen leuke actie. De Duitser werd na afloop van de training op het matje geroepen.

Geldboete voor Vettel

Na de eerste training werd besloten dat Vettel schuldig was aan het breken van artikel 26.7 van het sportieve reglementenboek van de FIA. "De coureur van auto nummer 5 reed op een scooter over het circuit binnen de tijdspanne van vijf minuten na het einde van de eerste training", beargumenteert de FIA, die de situatie in detail beschrijft.

"Vettel zocht een manier om terug te komen in de pitstraat. Een marshal stond op de locatie met een scooter. Vettel vroeg de marshal of hij de scooter mocht gebruiken om terug te komen bij de pitstraat, waarna de marshal toestemming gaf. Vettel stapte op de scooter met de verwachting dat de marshal achterop zou springen, maar dat deed hij niet. Vervolgens reed Vettel in zijn eentje terug naar de pitstraat."

Doordat Vettel over het circuit reed en niet via de daarvoor aangewezen route, overtrad hij de reglementen die stellen dat binnen vijf minuten na het einde van een sessie niemand het circuit op mag, behalve speciaal hiervoor aangewezen personeel. De boete voor de overtreding bedraagt 5.000 euro.

Ook interessant:

Verstappen geniet voorzichtig, Hamilton ten einde raad

Verstappen voelt zich goed in Australië, terwijl Hamilton ten einde raad was na de vrijdagse trainingen. Al het nieuws na de vrije training in een korte video, die hieronder te zien is.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig