Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel vermoedt dat 'juwelenregel' specifiek gericht is op Hamilton

Al het hele Grand Prix-weekend van Miami wordt er breeduit gepraat over de 'juwelenregels' in de Formule 1. Volgens Sebastian Vettel zijn de aangescherpte regels vooral gericht op Lewis Hamilton.

Hamilton Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In het huidige Formule 1-seizoen heeft de FIA de regels omtrent het dragen van sieraden aangescherpt. De coureurs mogen geen 'juwelen' meer dragen tijdens de sessies. Doen ze dit wel, dan komen ze mogelijk niet door de technische keuring en mogen ze dus niet rijden. Vooral Lewis Hamilton lijkt de dupe te zijn van de aangescherpte regels.

Hamilton kreeg echter een uitzondering van de FIA, waardoor hij de komende twee races nog mag racen met zijn piercings. Daarna moet ook hij gehoor geven aan de regels. Sebastian Vettel vindt de hele discussie overdreven en laat weten dat de regels vooral gericht lijken te zijn op de Mercedes-coureur. "Ik vind het onnodig om dit onderwerp zo groot te maken", laat hij weten aan onder meer RacingNews365.

"Het is nu wat meer een persoonlijk ding geworden en het voelt alsof het op een bepaalde manier gericht is op Lewis. Ik bedoel maar, we hebben het ook gehad over het ondergoed." Naast de 'juwelenregel' werd ook het verbod op het dragen van ondergoed onder het verplichte brandwerende ondergoed namelijk benadrukt door de FIA. "Maar echt, is dit het meest spannende onderwerp waar we het over moeten hebben?", vraagt Vettel zich af.

Vettel: 'We zijn oud genoeg om zelf te kiezen'

Vettel begrijpt dat de regels worden aangescherpt voor de veiligheid in de koningsklasse, maar vindt ook dat de coureurs zelf een keuze moeten kunnen maken bij het dragen van sieraden. "Als je auto in brand vliegt, dan is het natuurlijk niet fijn. Aan de andere kant denk ik dat het persoonlijke vrijheid is."

"We zijn oud genoeg om die keuze zelf te maken als we niet in de auto zitten, dus we zijn ook oud genoeg om diezelfde keuze te maken ín de auto."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022