Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Viaplay schotelt racefans ultiem GP-weekend voor

Dit weekend wordt de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden! Mis niets van de actie en geniet naast Formule 1 van meerdere raceklassen die ook dit weekend rijden en te zien zijn bij Viaplay.

Bekijk de GP van Groot-Brittannië met Viaplay

De GP van Groot-Brittannië is rijk aan herinneringen voor Formule 1-fans en de thuisrace van maar liefst drie coureurs: Lando Norris, Lewis Hamilton en George Russell. Het razendsnelle circuit van Silverstone staat garant voor volop actie. 

Van knotsgekke races, tot en met adembenemende inhaalacties. In de recente historie is de editie van 2021 natuurlijk zeer spraakmakend, vanwege de kneiterharde crash van Max Verstappen nadat hij in Copse corner werd aangetikt door Lewis Hamilton. Na de botsing tussen Norris en Verstappen afgelopen weekend in Oostenrijk lopen de spanningen hoog op en zijn beide coureurs gebrand om te winnen, wat ongetwijfeld spektakel zal opleveren. Daarbij wacht Verstappen op Britse bodem een 'heet' weekend, want de fans zullen ongetwijfeld de kant van Norris kiezen.

De GP staat gepland van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli. Zal Max Verstappen net als vorig jaar kunnen winnen in Engeland? Gezien de zeer kleine verschillen tussen McLaren en Red Bull wordt er wederom een titanengevecht voorspeld!

Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats, gevolgd door de derde vrije training en kwalificatie op zaterdag. De race wordt uiteraard gereden op zondag en start door het tijdsverschil met Engeland om 16:00 uur, een uurtje later dan de 'reguliere tijd' die we gewend zijn.

Er kan dit weekend niet alleen genoten worden van de Formule 1, maar ook van de Formule 2, 3, Porsche Supercup en de DTM. Oftewel, vijf raceklassen! Al deze klassen worden uitgezonden door Viaplay, waardoor je de hele dag van een recordaantal uitzendingen kunt genieten.

Met Viaplay kun je alle actie in Engeland live volgen. Daarnaast kun je met jouw Viaplay-account de live timing, onboard-camera's, track positioning en beelden vanuit de pitlane bekijken. Door de Formule 2, 3, Porsche Supercup en de DTM zijn er in totaal maar liefst acht races live te zien dit weekend!

Viaplay schotelt races fans ultiem GP-weekend voor

Vaste pitreporter Chiel van Koldenhoven is uiteraard op locatie aanwezig gedurende de Grand Prix. In de studio wordt Amber Brantsen vergezeld door Giedo van der Garde en Christijan Albers tijdens de race. Daarnaast presenteert Anne-Greet Haars maandag in de Slipstream met Kees van de Grint en Allard Kalff. Verder zullen er dit weekend naast de Formule 1, zoals eerder benoemd, maar liefst vier andere klassen worden uitgezonden op Viaplay met commentaar van verschillende analisten, zoals Kees Koning, Jeroen Bleekemolen, Danny Elberse en meer!

Volg de GP van Groot-Brittannië live met Viaplay!

Viaplay tijdschema Formule 1 en andere klassen

Datum Klasse Programma Starttijd
Vrijdag 5 juli F1 Vrije training 1 13:25
Vrijdag 5 juli F3 Kwalificatie 15:08
Vrijdag 5 juli F2 Kwalificatie 16:03
Vrijdag 5 juli F1 Vrije training 2 16:55
Vrijdag 5 juli F1 Shakedown 18:05
Zaterdag 6 juli F3 Race 1 10:15
Zaterdag 6 juli F1 Vrije training 3 12:25
Zaterdag 6 juli DTM Race 1 13:15
Zaterdag 6 juli F2 Race 1 14:10
Zaterdag 6 juli F1 Kwalificatie 15:30
Zaterdag 6 juli Porsche SC Kwalificatie 17:43
Zondag 7 juli F3 Race 2 09:15
Zondag 7 juli F2 Race 2 10:50
Zondag 7 juli Porsche SC Race 12:50
Zondag 7 juli DTM Race 2 13:15
Zondag 7 juli F1 Race 15:00
Zondag 7 juli F1 Paddock Walk 21:00
Maandag 8 juli F1 In de Slipstream 18:00

Het raceweekend op Viaplay TV met vele live uitzendingen

Op het open net kunnen racefans via Viaplay TV, het voormalige SBS 9, genieten van diverse live sessies en integrale uitzendingen van de GP van Groot-Brittannië.

Op vrijdag zijn de eerste en tweede vrije training van de Formule 1 live te zien op Viaplay TV. Ook worden de herhalingen van de kwalificatie en de race uitgezonden op zaterdag en zondag. Verder worden zondag de races van de F2, F3 en Porsche Supercup live uitgezonden.

Bekijk hieronder het volledige Viaplay TV tijdschema voor alle herhalingen en hoogtepunten van de F1 Groot-Brittannië GP.

Viaplay TV

Datum Klasse Programma Starttijd
Vrijdag 5 juli F1 Vrije training 1 (LIVE) 13:25
Vrijdag 5 juli F1 Vrije training 2 (LIVE) 16:55
Vrijdag 5 juli F1 Shakedown (Herhaling) 22:30
Zaterdag 6 juli F1 Kwalificatie (Herhaling) 22:00
Zondag 7 juli F3 Race 2 (LIVE) 9:15
Zondag 7 juli F1 Kwalificatie (Highlights) 10:20
Zondag 7 juli F2 Race 2 (LIVE) 10:50
Zondag 7 juli F3 Race 2 (Highlights) 12:10
Zondag 7 juli Porsche SC Race (LIVE) 12:50
Zondag 7 juli F1 Race (Herhaling) 22:00

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen