Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Video: Auto breekt in tweeën in zware Super Formula-crash

De Super Formula, zeg maar de Formule 2 van Japan, streek dit weekend neer op het circuit van Fuji. Het is een weekend dat Sacha Fenestraz zich nog lang zal herinneren.

Sacha Fenestraz werkte zich in de Europese klassen op om de overstap te maken naar de Japanse Super Formula. Daar is hij een titelkandidaat, maar op de Fuji Speedway gingen waardevolle punten aan zijn neus voorbij na een zeer ongelukkig contact met Nayoki Yamamoto.

De Japanner probeert het gat te vinden aan de buitenkant, maar op het moment dat hij doorheeft dat dat geen zin heeft en terug wil sturen, is het al te laat. Het lichtste contact is genoeg om Fenestraz haaks linksaf richting de bandenstapels te sturen.

Wat volgt is een harde impact, waarbij de volledige aandrijflijn uit de auto breekt, precies overigens waar de auto ook voor ontworpen is bij een dergelijke impact. Fenestraz heeft nog geluk dat de auto net niet begint te rollen en stapt ongedeerd uit.

Bekijk de zware crash hieronder.

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team