© Bongarts

Nieuwsoverzicht

Video: Bizarre beslissing wedstrijdleiding kost Montoya de zege in Maleisië

26 sep. 2017 11:30 Rik Alkema 0 reacties
Tegenwoordig is er veel kritiek op de wedstrijdleiding, die vaak onterecht straffen uitdeelt en ook inconsequent is. De GP van Maleisië uit 2002 bewijst dat een incompetente wedstrijdleiding van alle tijden is. In 2002 kostte het Juan Pablo Montoya zelfs de zege, die uiteindelijk naar zijn teamgenoot Ralf Schumacher ging.

Juan Pablo Montoya gestraft voor fout Michael Schumacher

De wedstrijd startte met Michael Schumacher op poleposition, gevolgd door Montoya op twee, Rubens Barrichello op drie en Ralf Schumacher op vier.

Montoya kwam goed, maar de binnenkant werd goed afgeschermd door Schumacher. Daarop besloot Montoya het buitenom te proberen, waar hij later grote spijt van kreeg. Schumacher onderstuurde namelijk zijn bolide tegen het voorwiel van Montoya aan, waardoor de Colombiaan ver terug viel.

Om de malaise nog erger te maken werd Montoya als schuldige aangewezen voor de crash. Vrijwel niemand begreep waarom, maar de Colombiaan moest een drive through penalty incasseren. 

Het lukte Montoya nog wel om zich terug te knokken naar de tweede positie, maar hij moest de overwinning laten aan zijn teamgenoot Ralf Schumacher. Michael Schumacher werd uiteindelijk derde.

Bekijk hieronder het startincident, gevolgd door de straf voor Montoya.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen