Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Video: Grosjean speelt half jaar na horrorcrash voor brandweerman in IndyCar

Een coureur die in allerijl op zoek gaat naar een brandblusser om zijn fikkende wagen te blussen is iets wat we zo nu en dan zien in de autosport. Dat Romain Grosjean een half jaar na zijn verschrikkelijke crash zonder nadenken terug rent om zijn brandende remmen te blussen, zegt genoeg over zijn progressie.

Grosjean IndyCar
Video
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar

Het waren verschrikkelijke beelden vorig jaar toen het mis ging bij Romain Grosjean. De Fransman crashte tijdens de Grand Prix van Bahrein hard, waarbij zijn auto in tweeën brak en er een vuurbal ontstond. Nadat hij na ruim 28 seconden uit het wrak wist te ontsnappen, hield hij alleen brandwonden aan zijn handen over.

Ondanks dat hij de dood in de ogen had gekeken besloot hij gewoon te blijven racen. Dit jaar ging hij verder in de IndyCar, waar hij het helemaal niet slecht doet. Hij eindigde namelijk al eens op het podium en veroverde een keer de poleposition.

In Detroit kende hij een wat minder weekend, dat tot een einde kwam toen zijn rem in brand vloog. De Fransman dacht echter geen seconde na, ging naarstig op zoek naar een brandblusser en nam het heft in eigen handen. De vlammen waren misschien aanzienlijk minder spectaculair dan in Bahrein, het moge duidelijk zijn dat Grosjean niet bang is voor vuur.

Check de beelden hieronder.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull