Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Video: Het mooiste motorgeluid ooit in de Formule 1

Brullende motoren, nee schreeuwende motoren. Die tijd ligt al even achter ons in de Formule 1, maar wat is nu het mooiste motorgeluid ooit?

Vroeger, toen de Formule 1-motoren nog echt pijn deden aan je oren. Toen je het volume van je TV nog een paar tikken naar rechts slingerde om het volle, scherpe motorgeluid door je woonkamer te laten brullen. Die tijden liggen helaas echter ons sinds het hybride V6-tijdperk, maar RacingNews365 ging op zoek naar het mooiste motorgeluid in de F1 ooit.

F1-journalist Ruud Dimmers en Tom Coronel zijn het lang niet altijd eens, maar kregen beiden direct kippenvel bij de gedachte alleen al aan de Ferrari 3 liter V12 uit 1995.

"De V12 van Ferrari! De jankerd! Dat geluid is zo mooi, daar krijg je kippenvel van. Mozart heeft muziek leren schrijven door het geluid van deze motor!", aldus een enthousiaste Coronel. "Het probleem was dat hij niet altijd even betrouwbaar was", analyseert Dimmers.

"Schumacher testte de Ferrari eind 1995 en was helemaal lyrisch over die motor. Toen hij het jaar erop een nieuwe wagen kreeg met de V10 zei die meteen tegen de ontwerper: 'schroef de oude motor er maar in. Dit is gewoon helemaal niets!'. Hij remde veel af op de motor en speelde met de toeren, dat ging niet met die nieuwe motor. De V12 was geweldig, alleen de Ferrari's van toentertijd waren iets minder..."

Kijk, luister en vooral geniet van het prachtige motorgeluid van Ferrari's V12.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden