Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Video: Spa-Francorchamps neemt vernieuwde bochtencombinatie Eau Rouge in gebruik

Maandenlang is er op het circuit van Spa-Francorchamps keihard gewerkt om het circuit te upgraden en zodoende veiliger te maken. Het aanpassen van de beroemde bochtencombinatie Eau Rouge/Raidillon was een project op zich en het moet gezegd: de aanblik is anno 2022 toch behoorlijk anders.

Het beroemde Circuit Spa-Francorchamps van onze zuiderburen werd de afgelopen maanden flink onder handen genomen, niet in de laatste plaats om de veiligheid te verbeteren. In de laatste jaren deden zich herhaaldelijk gevaarlijk crashes voor in de bochtencombinatie Eau Rouge/Raidillon, wat door velen gezien wordt als de mooiste combinatie ter wereld.

Echter, op 't moment dat het het misging in de rechterknik en de coureurs links in de bandenstapels terechtkwamen, kwam het vaak voor dat ze terug op het circuit werden geworpen, waardoor een tweede impact met een aanstormende auto onvermijdelijk was. Nu zijn de bandenstapels verder naar achteren geplaatst om dat te voorkomen.

Het gevolg is wel dat de in de Formule 1 vaak verfoeide uitloopstroken alleen maar groter zijn geworden. Beoordeel het eindresultaat zelf in de video hieronder. Porsche nam de baan in gebruik om met GT's en de nieuwe hypercar voor 2023 te testen.

Poll

Eau Rouge/Raidillon is nog steeds de mooiste bochtencombinatie ter wereld

keer gestemd

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull