Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Video: Spa-Francorchamps neemt vernieuwde bochtencombinatie Eau Rouge in gebruik

Maandenlang is er op het circuit van Spa-Francorchamps keihard gewerkt om het circuit te upgraden en zodoende veiliger te maken. Het aanpassen van de beroemde bochtencombinatie Eau Rouge/Raidillon was een project op zich en het moet gezegd: de aanblik is anno 2022 toch behoorlijk anders.

Het beroemde Circuit Spa-Francorchamps van onze zuiderburen werd de afgelopen maanden flink onder handen genomen, niet in de laatste plaats om de veiligheid te verbeteren. In de laatste jaren deden zich herhaaldelijk gevaarlijk crashes voor in de bochtencombinatie Eau Rouge/Raidillon, wat door velen gezien wordt als de mooiste combinatie ter wereld.

Echter, op 't moment dat het het misging in de rechterknik en de coureurs links in de bandenstapels terechtkwamen, kwam het vaak voor dat ze terug op het circuit werden geworpen, waardoor een tweede impact met een aanstormende auto onvermijdelijk was. Nu zijn de bandenstapels verder naar achteren geplaatst om dat te voorkomen.

Het gevolg is wel dat de in de Formule 1 vaak verfoeide uitloopstroken alleen maar groter zijn geworden. Beoordeel het eindresultaat zelf in de video hieronder. Porsche nam de baan in gebruik om met GT's en de nieuwe hypercar voor 2023 te testen.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen