Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Vierde tijd Verstappen, Mercedes domineert eerste training Canada

Het team van Mercedes vloog uit de startblokken in Canada. Lewis Hamilton klokte de snelste tijd, voor teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen gebruikte de zachtste banden niet en noteerde een vierde tijd.

Verstappen Canad
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lange tijd viel er nagenoeg niets te beleven op het Circuit Gilles Villeneuve. De favorieten bleven een klein half uur binnen, tot het Max Verstappen was die in zijn Red Bull het asfalt opreed. De baan was zeer stoffig, waardoor de rondetijden in het eerste half uur niet representatief waren.

De 1.14,6 van Verstappen werd al snel verbeterd door de Mercedes-coureurs die op de zachte band reden en beiden een 1.13 laag klokten. Red Bull en Ferrari kozen in deze fase voor de medium band, waarbij de Italianen zich niet van voren lieten zien. Na de eerste inleidende beschietingen kozen alle coureurs ervoor om de pitbox op te zoeken, waarbij het verrassend de Racing Points van Sergio Perez en Lance Stroll waren die beslag legden op de posities vier en vijf.

Uitslag Eerste vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen stond in het middelste deel van de sessie een twintigtal minuten stil omdat het team van Red Bull zijn vloer verving. Red Bull probeerde een nieuwe diffuser tijdens de eerste vrije training en liet beide coureurs met de oude en de nieuwe rijden, om zo data te verzamelen.

Antonio Giovinazzi zorgde onbedoeld voor een van de weinige hoogtepunten in een saaie training. De Italiaan spinde in zijn Alfa Romeo in bocht 9 en raakte de muur. Zijn avontuur zat er na deze actie op, waarmee de jonge coureur zijn niet zo vlekkeloze seizoensstart een passend vervolg gaf.

Verstappen kwam ook in zijn tweede run op het asfalt op de medium band. De Nederlander wist daarmee zijn tijd te verbeteren tot een 1.13,7, goed voor een vierde positie op dat moment op een kleine seconde van Hamilton. Teamgenoot Pierre Gasly gaf liefst acht tienden toe op de Nederlander.

Opvallend was dat de teams van Red Bull en Ferrari de zachte band totaal links lieten liggen tijdens de eerste training, wat het grote gat van bijna een seconde richting Mercedes deels verklaart. Vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd vangt de tweede vrije training aan.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Canada 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'