Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Force India-eigenaar Mallya wordt uitgeleverd aan India

Een zeer pijnlijke nederlaag voor voormalig Force India-eigenaar Vijay Mallya. De puissant rijke Indiër zal door Groot-Brittannië worden uitgeleverd aan diens vaderland, een land dat hij al jaren mijdt. Mallya heeft namelijk een aantal openstaande rekeningen in India, waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid achter de tralies verdwijnt.

De beslissende stoot is uitgedeeld door Sajid Javid, de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Javid heeft toestemming gegeven voor de uitlevering van Mallya aan India. Het Aziatische land, een voormalig kolonie van het Verenigd Koninkrijk, vraagt al jaren om de overdracht van de zakenman.

Mallya wordt in India beschuldigd van grootschalige fraude. Middels zijn bedrijven, waaronder biermerk Kingfisher, zou de Indiër in totaal liefst één miljard dollar in de problemen zitten. Mallya heeft altijd ontkend dat hij India zou vermijden, al deed de zakenman ruim een half jaar geleden een voorstel tot schikking. Dit voorstel werd afgewezen. Zoals gezegd leeft Mallya al jaren in onmin met de Indiase overheid. De tweestrijd nam dusdanige vormen aan, dat Mallya's paspoort zelfs werd ingenomen. De Indiër kon zodoende niet buiten het Verenigd Koninkrijk reizen. Zodoende was Mallya in de laatste jaren van Force India slechts tijdens de Britse Grand Prix aanwezig als teambaas. In de tussentijd namen Bob Fernley (inmiddels McLaren-IndyCar) en Otmar Szafnauer (tegenwoordig teambaas Racing Point) de honneurs waar. Een voormalig zakenpartner van Mallya, Subrata Roy, zit sinds 2012 in de gevangenis. Roy was voorman van de Sahara Group, eentje waarmee Force India in zee ging. Zodoende was de officiële teamnaam tot de overname door Lawrence Stroll en consorten ook 'Sahara Force India'. Mallya is op dit moment 63 jaar oud. Verwacht wordt dat als hij inderdaad achter slot en grendel verdwijnt, hij levenslang blijft zitten. De Indiër heeft twee weken om in beroep te gaan tegen het besluit van de Britse minister: insiders geven hem echter weinig kans van slagen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi