Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Waar komen de kwalificatie-problemen van zaterdagkoning Hamilton vandaan?

Er is geen betere kwalificatie rijder in de Formule 1 dan Lewis Hamilton. Toch wil het de laatste jaren niet zo vlotten voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie heeft het record van meeste polepositions in de Formule 1? Inderdaad. Lewis Hamilton is het antwoord. De zevenvoudig wereldkampioen was 104 keer de sterkste in de kwalificatie. Maar zijn laatste dateert wel alweer van juli 2023, toen hij de snelste was in de kwalificatie in Hongarije.

Ook dit jaar heeft Hamilton het lastig op de zaterdag. Mercedes-teamgenoot George Russell was hem in de kwalificaties liefst dertien keer de baas in de achttien kwalificaties die dit seizoen zijn verreden. "Het is zo'n competitieve en uitdagende tijd denk ik voor de aerodynamici en om ervoor te zorgen dat de simulaties en de praktijk elk weekend overeenkomen", zegt Hamilton tegen Motorsportweek.

"Ik denk dat het waarschijnlijk een van de meest uitdagende tijden is geweest, althans ik weet dat het voor mijn engineer een zeer, zeer uitdagende tijd is geweest om te proberen deze auto in het perfecte venster te krijgen."

Hamilton ziet dat het zeer frustrerend is, te meer omdat hij op vrijdag meestal wel goed voor de dag komt. "Dat is waarschijnlijk een van de meest frustrerende dingen: je bereidt je hetzelfde voor, gaat vroeg naar bed, slaapt goed, eet goed en toch is de auto de volgende dag compleet anders, terwijl je nauwelijks iets hebt veranderd."

“In Bakoe was de auto heel consistent (op vrijdag, red.) en op zaterdag was dat gewoon verdwenen. En dat gebeurt eigenlijk elk weekend." Opmerkelijk genoeg was het bij de laatste race, de GP van Singapore, juist andersom. "Eerder zaten we 1,2 seconden van deze jongens verwijderd. We brachten nog wat wijzigingen aan en gingen de kwalificatie in, en het was een verschil van dag en nacht. Zo'n groot verschil. De auto leefde ineens en ging waar ik heen wilde."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist