Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Kevin Magnussen extreem veel pech had in GP Verenigde Staten

Voor het team van Haas was het weekend van de Grand Prix van de Verenigde Staten, nota bene haar thuisrace, eentje om snel te vergeten. Na de kwalificatie op zaterdag leek het nog prima voor de Amerikaanse stal, op zondagavond waren de druiven zuur.

Dit gold met name voor Kevin Magnussen. De als achtste gestarte Romain Grosjean had namelijk zijn eigen glazen ingegooid door in de openingsronde klunzig tegen Charles Leclerc aan te rijden. Magnussen, vertrokken vanaf P12, kwam als negende over de eindstreep.

Zodoende leek de 26-jarige Deen belangrijke punten te scoren voor zijn werkgever. Haas, dat in de afgelopen Grands Prix rap inliep op rivaal Renault, zag de geelzwarte brigade namelijk veertien waardevolle punten pakken. De twee stuks die K-Mag had veroverd, golden als doekje voor het bloeden. Dit doekje werd echter kort na afloop van de Grand Prix afgenomen. Magnussen had namelijk honderd gram brandstof teveel gebruikt, op een limiet die op 105 kilogram staat vastgesteld. Kort voor Magnussen uit de uitslag werd gehaald was de Deen gepromoveerd van plek negen naar plaats acht. Esteban Ocon (Force India) was namelijk vanwege een vergelijkbaar geval gediskwalificeerd. Het trieste verhaal van Magnussen is dat raceleider en latere winnaar Kimi Raikkonen hem een handje had kunnen helpen. De Deen werd namelijk net niet op een rondje gezet door de Finse Ferrari-coureur. Als dat wél was gebeurd, dan had Magnussen zijn laatste rondje niet hoeven rijden en had hij ongeveer twee kilo brandstof bespaard. In dat geval was de Haas-rijder niet gediskwalificeerd en had hij nu een achtste plaats achter zijn naam staan. Magnussen liet naderhand blijken hoe erg hij met de straf in zijn maag zat. "Helaas reden we vandaag weer in de Formule Brandstofsparen in plaats van in de Formule 1. We hebben 0,1 kilogram teveel gebruikt in de gehele race en daarom zijn we gediskwalificeerd."

https://twitter.com/KevinMagnussen/status/1054142195895332864

Unfortunately today we were racing in Formula Fuelsaving rather than Formula 1. And we used 0.1kg (!) too much for the whole race so we got disqualified. Those are the rules so we just have to manage better. Car was great though and the pit stop was amazing. On to the next one! — Kevin Magnussen (@KevinMagnussen) 21 oktober 2018

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"