Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Waarom Kevin Magnussen extreem veel pech had in GP Verenigde Staten

Voor het team van Haas was het weekend van de Grand Prix van de Verenigde Staten, nota bene haar thuisrace, eentje om snel te vergeten. Na de kwalificatie op zaterdag leek het nog prima voor de Amerikaanse stal, op zondagavond waren de druiven zuur.

Dit gold met name voor Kevin Magnussen. De als achtste gestarte Romain Grosjean had namelijk zijn eigen glazen ingegooid door in de openingsronde klunzig tegen Charles Leclerc aan te rijden. Magnussen, vertrokken vanaf P12, kwam als negende over de eindstreep.

Zodoende leek de 26-jarige Deen belangrijke punten te scoren voor zijn werkgever. Haas, dat in de afgelopen Grands Prix rap inliep op rivaal Renault, zag de geelzwarte brigade namelijk veertien waardevolle punten pakken. De twee stuks die K-Mag had veroverd, golden als doekje voor het bloeden.

Dit doekje werd echter kort na afloop van de Grand Prix afgenomen. Magnussen had namelijk honderd gram brandstof teveel gebruikt, op een limiet die op 105 kilogram staat vastgesteld. Kort voor Magnussen uit de uitslag werd gehaald was de Deen gepromoveerd van plek negen naar plaats acht. Esteban Ocon (Force India) was namelijk vanwege een vergelijkbaar geval gediskwalificeerd.

Het trieste verhaal van Magnussen is dat raceleider en latere winnaar Kimi Raikkonen hem een handje had kunnen helpen. De Deen werd namelijk net niet op een rondje gezet door de Finse Ferrari-coureur. Als dat wél was gebeurd, dan had Magnussen zijn laatste rondje niet hoeven rijden en had hij ongeveer twee kilo brandstof bespaard. In dat geval was de Haas-rijder niet gediskwalificeerd en had hij nu een achtste plaats achter zijn naam staan.

Magnussen liet naderhand blijken hoe erg hij met de straf in zijn maag zat. "Helaas reden we vandaag weer in de Formule Brandstofsparen in plaats van in de Formule 1. We hebben 0,1 kilogram teveel gebruikt in de gehele race en daarom zijn we gediskwalificeerd."

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg