Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams gaat tien jaar na ieder ander F1-team overstag met update

Natuurlijk is er een belangrijke focus op de Red Bull RB20 waar Max Verstappen vandaag mee rijdt, maar andere teams laten ook zeker opvallende dingen zien. Williams bijvoorbeeld! Hoewel, opvallend... het was al 10 jaar gemeengoed, behalve bij Williams.

Albon winter testing Bahrain Day 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste testdag in Bahrein biedt een mooie kans om de nieuwe auto's eens uitgebreid te bekijken. Een blik op de Williams leert ons sowieso meer dan ieder ander team, want we zien de nieuwe auto eigenlijk voor het eerst.

De auto toont een trend die we ook bij enkele andere teams zien, namelijk die van een relatief platte, brede neus. Ook Alpine bijvoorbeeld valt daarmee op en hetzelfde kan worden gezegd van Ferrari.

Werp een blik in de cockpit van de Williams en je komt voor dat team de misschien wel meest in het oog springende update aldaar tegen. Waar vrijwel elk ander team in 2014 al het informatiedisplay centraal op het stuur bevestigde, hield Williams een decennium lang vast aan een display net onder de cockpitrand. Tot dit jaar dus.

Het zal voor de coureurs allicht even wennen zijn, maar misschien zijn het die kleine dingen waar we de hand van James Vowles terugzien, die echt van plan is om Williams terug te laten keren aan de Formule 1-top, daarbij opererend volgens de moderne F1-normen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'