Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Woedende Marko: "Wat nou unsafe release Verstappen?"

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft geen goed woord over voor het besluit om de wedstrijdleiding om Verstappen een tijdstraf te geven. Volgens Marko is van een unsafe release geen sprake.

Verstappen Monaco 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Wat nou unsafe release?", foetert Red Bull-adviseur Helmut Marko na afloop van de race in gesprek met ORF. We lagen voor op Bottas, maar blijkbaar kan Max Verstappen niet zoveel goed doen in de ogen van de wedstrijdleiding. Ik heb wel door dat ze niet de grootste fans zijn van Max."

Verstappen werd na zijn pitstop door zijn crew weggestuurd op het moment dat Valtteri Bottas langszij kwam, met een touche tot gevolg. Het leverde Bottas een lekke band en een extra pitstop op, maar door het gebeuren verloor ook Verstappen uiteindelijk veel terrein.

Volgens Marko gooide het besluit van de wedstrijdleiding een zekere podiumplaats weg: "Verstappen heeft alles geprobeerd en wederom het maximale uit het vuur gesleept, maar het blijft bitter", vervolgt de Oostenrijker, die flink onder de indruk was van Verstappen.

"Max reed een geweldige race en ook Pierre Gasly was goed onderweg. Met de snelheid vandaag kunnen we alleen maar tevreden zijn."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"