Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Wolff: "Deur naar de Formule 1 staat nog steeds open voor De Vries"

Nyck de Vries werd afgelopen woensdag gepresenteerd als één van de twee Mercedes-fabriekscoureurs in het Formule E-team van de Duitse constructeur. De Vries maakt dus niet de overstap naar de Formule 1, maar dat sluit Mercedes-teambaas Toto Wolff in de toekomst daardoor niet uit.

De vries belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 2

"Waarom zou de deur naar de Formule 1 dichtgaan op het moment dat hij een Formule E-avontuur aangaat", zo geeft Toto Wolff antwoord op de vraag van de Leeuwarder Courant. "De Formule 1 is nog steeds haalbaar voor hem. Nyck de Vries is jong, snel én slim. Je weet maar nooit wat de toekomst voor hem in petto heeft."

Nyck de Vries, de jongeling die op poleposition staat om dit jaar de Formule 2-titel in de wacht te slepen, legt uit waarom hij de de stap naar de Formule E maakt en zijn F1-droom tijdelijk in de ijskast zet: "Natuurlijk wil iedere coureur uitkomen in de Formule 1, maar als Mercedes langskomt en een dergelijk bod doet, dan moet je die kans gewoon grijpen."

Nyck de Vries wordt volgend jaar de teamgenoot van Stoffel Vandoorne, de voormalig McLaren Formule 1-coureur die afgelopen seizoen reeds debuteerde in de volledig elektrische raceklasse. Mercedes wil de titel winnen, 'maar', zo toont Wolff zich realistisch, 'dat is voor het eerste seizoen nog geen realistisch streven'.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten