Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff optimistisch voor Canada: "Dat moet ons meer voordeel geven"

Mercedes is nog steeds het vierde team in de Formule 1, maar volgens teambaas Toto Wolff komt het team uit Brackley eraan. Hij blikt vooruit op de race in Canada en ziet dat het fabrieksteam er steeds beter voor staat.

Wolff Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de Grand Prix van Monaco wist George Russell het beste resultaat van Mercedes te evenaren in 2024: een vijfde plek. Het laat de situatie van het fabrieksteam zien. Toch haalt teambaas Toto Wolff de positieve punten aan en ziet hij dat het team vooruitgang boekt.

"We hadden een bemoedigend weekend in Monaco. We bleven goede vooruitgang boeken met onze auto, verbeterden de algehele balans en kwamen een stap dichter bij de teams die voor ons liggen. Die vooruitgang is nog niet zichtbaar in posities, maar als we het gat naar de snelste auto's kunnen blijven dichten, weten we dat dat te zijner tijd wel zal gebeuren", zo vertelt Wolff in zijn vooruitblik op de Grand Prix van Canada.

Daarnaast neemt Mercedes ook weer nieuwe onderdelen mee naar de race in Noord-Amerika. "Beide coureurs beschikken in Canada over de nieuwe voorvleugel en er zijn andere updates die we meenemen voor deze race. Het leverde een kleine tijdwinst op in de smalle straten van het prinsdom en zou meer voordeel moeten bieden op de aankomende circuits. Dat gezegd hebbende, het is ongelofelijk competitief vooraan het veld. Het veld is dichter bij elkaar gekomen en we maken ons geen illusies dat anderen zich blijven verbeteren. We zullen hard en ijverig moeten blijven werken om onszelf in de mix te krijgen", zo vervolgt de Oostenrijker.

"Het Circuit Gilles Villeneuve is een schitterend circuit. Het biedt een mix van bochten op lage snelheid en rechte stukken met hoge snelheid, wat zorgt voor geweldige races. We vinden het altijd leuk om terug te keren naar Montreal, want de fans zijn ongelooflijk gepassioneerd over de Formule 1. We hebben er in de loop der jaren veel goede momenten beleefd en hopelijk kunnen we daar dit weekend nog een schepje bovenop doen", zo sluit Wolff met positieve woorden af.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"