Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2022

Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Canada 2022

Komend weekend wordt van 17 tot en met 19 juni de Formule 1 Grand Prix van Canada gereden in Montreal. Ditmaal mogen we in de avonduren gaan genieten van het racespektakel. Bekijk hieronder het tijdschema om te zien hoe laat Max Verstappen en zijn collega's in actie komen.

Canada 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De GP van Azerbeidzjan is maar net achter de rug en de volgende Grand Prix staat alweer voor deur: de Formule 1 Grand Prix van Canada. De teams moeten in een paar dagen tijd zowat naar de andere kant van de wereld reizen om zich op te maken voor de negende ronde op de F1-kalender.

Het is vanwege alle coronaperikelen al even geleden dat de coureurs in Montreal hebben gereden. Zowel in 2020 als in 2021 ging de GP van Canada niet door, maar dit jaar zijn we weer terug op het Circuit Gilles Villeneuve. De sessies vinden allemaal in de Nederlandse avond plaats.

Het weekend gaat op vrijdagavond 17 juni om 20:00 uur Nederlandse tijd van start met de eerste vrije training. Drie uur later begint de tweede vrije training. Op zaterdagavond mogen de coureurs voor de laatste keer oefenen en data verzamelen voordat ze om 22:00 uur zich gaan kwalificeren. De race in Canada begint zondag om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Hieronder vind je het complete overzicht voor het Grand Prix-weekend in Canada.

Tijdschema GP Canada

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 17 juni -
Tweede vrije training vrijdag 17 juni -
Derde vrije training zaterdag 18 juni -
Kwalificatie zaterdag 18 juni -
Race zondag 19 juni -

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vettel & Schumacher Duits superteam aan de start in Australië