Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Oostenrijk 2022

Aankomend weekend wordt er van 8 tot en met 10 juli geracet op de Red Bull Ring tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Het is een speciaal weekend, want er wordt een sprintrace verreden voor de ogen van tienduizenden Nederlanders. Hoe laat alle sessies beginnen, lees je hieronder.

Dutch oranje fans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Het Grand Prix-weekend in Oostenrijk staat natuurlijk elk jaar opnieuw in het teken van de uitzinnige oranje menigte die Max Verstappen aanmoedigt. Op de Red Bull Ring strijken namelijk tienduizenden Nederlanders neer die aankomend weekend niet een, maar twee races voor de kiezen zullen krijgen. Omdat er een sprintrace wordt verreden zal de opzet van het raceweekend er heel anders uitzien dan normaal.

Het betekent namelijk dat er op vrijdag slechts één hele belangrijke training wordt verreden, die om 13:30 uur begint. De kwalificatie begint tweeënhalf uur na die training, vrijdagmiddag om 17:00 uur. Op zaterdag is er nog een tweede training, waarbij de coureurs om 12:30 uur los worden gelaten. De start van de sprintrace, die de grid voor de race op zondag bepaalt, is zaterdagmiddag om 16:30.

De Grand Prix van Oostenrijk van 2022 begint op zondag 10 juli om 15:00 uur stipt! Zonder gekke gebeurtenissen weten we zo'n anderhalf uur later wie zich de winnaar mag noemen in Spielberg.

Check hieronder het tijdschema nog eens in zijn geheel.

Tijdschema GP Oostenrijk

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 8 juli -
Kwalificatie vrijdag 8 juli -
Tweede vrije training zaterdag 9 juli -
Sprintrace zaterdag 9 juli -
Race zondag 10 juli -

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training