Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2023

Alonso troeft Verstappen af in tweede vrije training GP Bahrein

Het was Fernando Alonso die de snelste man was tijdens de tweede vrije training voor de GP van Bahrein. Hij wist Max Verstappen en Sergio Perez af te troeven.

De tweede vrije training van het Formule 1-seizoen en van de GP van Bahrein begon om 16:00 uur Nederlandse tijd, oftewel om 18:00 uur in Bahrein. Laat dat nou ook precies het tijdstip zijn waarop de kwalificatie en de Grand Prix op zaterdag en zondag aanvangen.

Daarom is de tweede vrije training een stuk belangrijker dan de eerste en derde vrije training. De omstandigheden zijn tijdens de tweede oefensessie representatief voor de kwalificatie en de race, dus de teams willen in VT2 zo veel mogelijk meters maken.

Verstappen niet helemaal tevreden

We zagen aan het begin van de oefensessie dan ook meteen de zachte banden op de baan. Beide Ferrari-coureurs doken onder de 1.32 en waren meteen ruimschoots sneller dan Sergio Perez in de ochtendsessie was. Lewis Hamilton gaf tijdens zijn kwalificatierun 0,4 seconden toe op de Ferrari-mannen, de Alpine-coureurs stonden op een halve seconde.

Bij Red Bull begon men op medium banden en opnieuw was Max Verstappen aanzienlijk langzamer dan Perez: drie tienden van een seconde. De Nederlander klaagde opnieuw over zijn bolide en dat deze niet hetzelfde aanvoelde als tijdens de testdagen. Hij ging dan ook terug naar de pitbox en er werd, zoals op de video hieronder te zien is, flink aan zijn auto gesleuteld.

Alonso te snel

Halverwege de training zagen we ook bij Red Bull de zachte banden tevoorschijn komen. Sergio Perez scherpte de snelste tijd verder aan tot 1.31,0, maar toen was daar plots Fernando Alonso, als een duveltje uit een doosje, die de snelste tijd van iedereen neer wist te zetten: 1.30,9. Max Verstappen deed daarna een gooi naar de snelste tijd, maar ook hij kwam niet aan de tijd van de Spanjaard. Wel was hij voor het eerst sneller dan zijn teamgenoot.

Nyck de Vries lijkt het in zijn AlphaTauri lastig te gaan krijgen, want hij vocht samen met teamgenoot Yuki Tsunoda en de Williams-coureurs om de laatste vier plekken achteraan het veld.

Uitslag Tweede vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Long runs

In de laatste twintig minuten draaide het om de langere runs. Alonso, Red Bull en Ferrari deden daar niet veel voor elkaar onder, terwijl Mercedes wel wat terrein toegaf! Dat belooft wat voor de komende dagen in Bahrein!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'