Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

'Alonso zei 'nee' tegen Red Bull-stoeltje Gasly'

Alexander Albon zou niet de eerste keuze van Red Bull zijn geweest om de tegenvallende Pierre Gasly te vervangen. Spaanse media melden dat Red Bull eerst bij Fernando Alonso had aangeklopt.

In de voorbije maanden werd er veel gespeculeerd over de toekomst van Fernando Alonso. Waar de Formule 1-teams beweerden dat de Spanjaard met zijn cv in zijn hand lobbyde bij de topteams, gaf hij zelf altijd te kennen te zoeken naar uitdagingen buiten de Formule 1.

Het Spaanse Mundo Deportivo meldt dan ook dat Alonso recent niet bij Red Bull aanklopte, maar Red Bull bij Fernando Alonso. Rond de Grand Prix van Groot-Brittannië zouden ze hem het stoeltje van de tegenvallende Pierre Gasly hebben aangeboden, maar de Spanjaard zou hebben bedankt.

Wat de toekomst voor Alonso in petto heeft, weet op dit moment alleen de tweevoudig wereldkampioen zelf. Geruchten over een deelname aan Dakar 2020 blijven aanzwellen, en hij zal ongetwijfeld ook een nieuwe greep naar de macht willen doen in de vermaarde Indy 500.

Red Bull is in het verleden altijd al wel gecharmeerd geweest van de coureur Alonso. De Oostenrijkers boden hem meermaals een contract aan, maar tot een samenwerking kwam het nooit.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China