Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Andretti waarschuwt F1: "Probeer dit nu niet te overdrijven"

De Verenigde Staten moest het een aantal jaar geleden nog doen zonder Grand Prix, inmiddels zijn er al drie races in het jaar. Maar daar moet wel mee worden opgepast, zo is de mening van de laatste Amerikaanse wereldkampioen in de Formule 1.

Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Verenigde Staten is het land met de meeste Formule 1-races op de kalender voor 2024. De race in Miami staat voor de derde keer op de planning en de Grand Prix in Las Vegas gaat op voor de tweede race. En de F1-coureurs reizen dit najaar al voor de twaalfde keer naar Austin af, om daar de Grand Prix van de Verenigde Staten te verrijden.

Nu zijn er zelfs geruchten dat er een vierde Grand Prix bij zou komen in de Verenigde Staten, maar daar is niet iedereen over te spreken. Zelfs de meest recente Amerikaanse wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport, Mario Andretti, is niet heel erg enthousiast.

"Ik denk persoonlijk dat je een beetje moet oppassen om niet teveel races te hebben. Ik denk dat het iets moet zijn waar je echt naar uitkijkt. Soms als je te veel van het goede hebt, waardeer je het minder. Dat is mijn mening. 75 jaar geleden hoopten we minstens op twee races, maar nu hebben we er drie. En het zijn drie erg populaire races. Dat hebben we gezien aan de bezoekersaantallen. Maar laten we niet proberen te overdrijven", zo legt hij uit tegenover Sports Illustrated.

"Ik denk dat je ergens realistisch moet zijn. Het is één ding om te willen groeien, maar ergens wil je ervoor zorgen dat je het niet overdrijft." Dan richt Andretti zich op de huidige races in de Verenigde Staten. "Het is geweldig dat je drie totaal verschillende locaties hebt die ver uit elkaar liggen. Maar dat maakt niet uit, want ze creëren de interesse waar je op hoopt. Alle drie de locaties hadden een enorme opkomst en je wil dat blijven ontwikkelen."

Hij vervolgt: "Het werd op de juiste manier gepresenteerd en Las Vegas was waarschijnlijk het meest gevoelig. Je dringt het centrum van zo'n populaire stad binnen. Het bleek spectaculair te zijn en toen ik dat zag, was ik eerlijk gezegd gefascineerd. Dus laten we die kant blijven ontwikkelen. Ik denk dat de Formule 1 op een van de beste momenten ooit zit qua populariteit in de Verenigde Staten, dus laten we dat in stand houden", zo sluit Andretti af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez