Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

Bestuurder Medical Car in F1 vervangen na uitblijven coronavaccinatie

De Medical Car van de Formule 1 zal in 2022 een nieuwe bestuurder hebben. Bruno Correia neemt de taak voorlopig over van Alan van der Merwe, zo bevestigt een FIA-woordvoerder aan RacingNews365.

Alan van der Merwe was sinds 2009 de coureur achter het stuur van de Medical Car, maar zal deze taak vanaf heden niet meer vervullen. Aan zijn zijde zat altijd Dr. Ian Roberts, de Medical Rescue Co-Ordinator en Deputy Medical Delegate van de FIA.

Dit weekend, tijdens de Grand Prix van Bahrein, zal Bruno Correia, de bestuurder van de safety car in de Formule E, het stuur echter overnemen van Van der Merwe. De Portugees zal echter niet het hele jaar in de Medical Car zitten, omdat hij ook nog andere verplichtingen heeft.

Wilde zich niet laten vaccineren

Van der Merwe kwam vorig jaar in het (F1-)nieuws nadat hij de Turkse Grand Prix aan zich voorbij moest laten gaan toen hij besmet raakte met het coronavirus.

De FIA wees destijds Correia ook al aan als vervanger, waarna het duidelijk werd dat Van der Merwe niet gevaccineerd was. Daarmee kwam zijn deelname aan toekomstige evenementen in gevaar.

"Ik ben me er volledig van bewust dat ik daardoor mogelijk in de toekomst minder aantrekkelijk ben voor mijn werkgever of dat mijn bewegingsvrijheid zal worden beperkt door mijn keuzes", zo liet de Zuid-Afrikaan destijds weten op social media.

Door de nieuwe FIA-protocollen, die dit jaar voorschrijven dat alle F1 pashouders volledig gevaccineerd zijn, komt Van der Merwe niet langer in aanmerking voor de rol van coureur van de Medical Car.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"