Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Breaking: Geblesseerde Ricciardo vervangen voor GP Nederland

Daniel Ricciardo zal dit jaar niet meer in actie komen in Zandvoort. De blessure die hij tijdens de tweede training heeft opgelopen is te ernstig: hij heeft een gebroken hand, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Ricciardo crash Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de tweede vrije training op de vrijdag van het Grand Prix-weekend in Zandvoort crashte Oscar Piastri in de Hugenholtzbocht. Daniel Ricciardo, die als eerste coureur aankwam op de plek des onheils, schrok van de stilstaande McLaren, blokkeerde zijn banden en kwam ook in de muur terecht.

Op het moment van zijn crash had hij zijn AlphaTauri-stuurtje nog vast en deze werd met veel geweld uit zijn handen gerukt. Daarbij bezeerde hij zijn arm, waarna hij richting het ziekenhuis ging voor extra controles. Daar bleek dat het inderdaad niet lekker zat. De Australiër kan dit weekend niet in actie komen. Hij wordt vervangen door Liam Lawson.

Na het ongeluk en een check in het medisch centrum werd Ricciardo per auto (met mitella) naar de spoedpost in Haarlem gebracht. Daar werden verdere checks gedaan, waaruit bleek dat hij zijn middenhandsbeentje in zijn linkerhand heeft gebroken en dus niet in actie komt dit weekend. Een week later staat de GP van Italië gepland op Monza: ook daar is het nog niet duidelijk of hij tegen die tijd alweer hersteld is.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami