Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Coronel: "Verstappen gaat het einde van Albons carrière betekenen"

De promotie van Alexander Albon naar Red Bull komt volgens Tom Coronel veel te vroeg. De rookie heeft pas twaalf races in de Formule 1 achter zijn naam staan, maar werd nu al beloond met een sensationele overstap.

Verstappen Albon
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Een typische Red Bull-actie dit", begint Tom Coronel zijn gesprek met RacingNews365. "Dit is weer typisch Helmut Marko, die gaat all-in. Alles of niets, en dat is wel stoer. Maar, ik was voor Kvyat gegaan. Die heeft veel meer ervaring en had een grote ondersteunende rol kunnen hebben binnen het team. Nu gaan ze weer een talent uit hun rijderspoule oproken en zetten ze een rookie erin."

Dat Pierre Gasly geen toekomst had bij Red Bull Racing was al wel duidelijk, ondanks dat Christian Horner en Marko bij hoog en laag volhielden dat er niets speelde. "Je wist dat er iets moest gebeuren, want dit hield geen stand. Het is een actie die je verwacht van Red Bull en Marko, die dit samen met Franz Tost (teambaas Toro Rosso, red.) bepaald hebben. Die twee zijn recht door zee."

"Dit is het einde van Albons carrière. Naast Max moet je een goede tweede rijder plaatsen en niet een talent dat zich moet bewijzen in negen races. Ik denk echter dat Albon weinig keuze had, als je een kans als deze krijgt kan je geen nee zegen. Alleen mogen we niet verwachten dat hij beter gaat presteren dan Gasly", is Coronel duidelijk in zijn oordeel.

De autocoureur had voor een gelijkmatigere aanpak gekozen, met Kvyat voor Gasly. Een scenario dat Albon de kans had gegeven om zichzelf in de luwte bij Toro Rosso te ontwikkelen. "Als je een talent uit je poule wil laten groeien, hadden ze Gasly moeten laten zitten of voor Kvyat moeten gaan. Het probleem van Red Bull is dat ze op zoek zijn naar een tweede Max en die bestaat gewoon niet."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Albon naar Red Bull RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs