Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De la Rosa gaat 'all in' op Max Verstappen

Pedro de la Rosa is volledig overtuigd van een overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Emilia Romagna op het circuit van Imola. Sterker nog, hij zet al zijn geld in op de Red Bull-coureur.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest een kleine twee weken geleden de overwinning in de Grand Prix van Bahrein aan Lewis Hamilton laten, maar vraag voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa wie de volgende race in Imola gaat winnen en hij komt toch uit bij de Red Bull-coureur. Hij is overtuigd van Nederlands-Oostenrijks succes.

"Ik verwacht dat Verstappen erg, erg sterk zal zijn. Ik zou al mijn geld inzetten op hem", zo vertelt de voormalig teamgenoot van Jos Verstappen in de podcast F1 Nation. "Ik zet dat geld dan niet per se in op een titel voor Verstappen, maar wel op succes op de korte termijn."

De vraag waarom hij verwacht dat Red Bull in San Marino sterker kan zijn dan Mercedes, beantwoordt hij door het circuit in Italië te vergelijken met het Bahrain International Circuit: "Mercedes was in de tweede sector in Bahrein vrij langzaam ten opzichte van Red Bull en ik denk dat Imola qua karakteristieken te vergelijken is met die tweede sector."

Statistisch gezien staat Max Verstappen er echter niet heel goed voor. Vorig jaar streek het Formule 1-circus drie keer binnen Italiaanse landsgrenzen neer, maar even zo vaak zag hij de finish niet. Wil hij een goed resultaat behalen op het circuit Enzo e Dino Ferrari, dan zullen hij en Red Bull dus af moeten rekenen met die vloek.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden