Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

De opmerkelijke voorbereiding van de F1-coureurs voor het snikhete Singapore

Met de Europese races achter de rug verhuist het F1-circus naar het warme en broeierige Singapore. Om onder de extreme omstandigheden te kunnen racen, bereiden de coureurs zich goed voor. Bekijk hieronder hoe.

Leclerc Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Singapore wordt door de coureurs vaak gezien als één van de zwaarste, zo niet dé zwaarste race van de kalender. Naast dat er 61 ronden op het ruim 5 kilometer lange, maar vrij langzame stratencircuit zullen worden verreden, is het circuit zelf ook uitdagend.

Zoals bij veel stratencircuits zijn er nogal wat bochten waar de coureurs zich doorheen moeten manoeuvreren en waarbij een foutje in een klein hoekje zit. Het circuit telt maar liefst 23 bochten. Hoewel de race om 20:00 uur lokale tijd begint, is ook het klimaat alles behalve ideaal als je in de bloedhete cockpit van een F1-bolide zit. De luchtvochtigheid en de temperatuur is er vaak erg hoog, waardoor het broeierig aan zal voelen. In de cockpit kan het daardoor zelfs 60 graden zijn; dat is net iets cooler dan een sauna!

De coureurs bereiden zich daarom goed voor op de bovengenoemde extreme omstandigheden die hun te wachten staan in Singapore.

Bekijk hieronder hoe enkele coureurs zich voorbereiden.

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"