Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Delétraz: Formule 1-lachertje finisht op zeven ronden (!) achterstand

Nicholas Latifi is het recentste en meest aansprekende voorbeeld van het begrip ‘paydriver’. Hoewel zijn vader het in alle toonaarden ontkent, is zoonlief Nicholas in de Formule 1 gekomen dankzij de sponsormiljoenen van pa. Racingnews365 stelde een top-tien samen van de meest spraakmakende racende miljonairs. En zij die er net buiten vielen. Vandaag: Jean-Denis Delétraz.

Over lachertjes in de Formule 1 gesproken. De Zwitser Jean-Denis Delétraz (Geneve, 1-10-1963) laat in de Formule 1 werkelijk geen moment zien dat hij als coureur serieus genomen moet worden. Toch: tot aan de Formule 1 doet de Zwitser het niet eens zo gek. De steenrijke Delétraz boert in 1985 aardig in de Franse Formule Ford, maar in de Formule 3 presteert hij de daaropvolgende twee seizoenen niets.

In ’88 doet hij het in de Formule 3000 plots opperbest, met enkele derde plaatsen. De volgende jaren is hij onzichtbaar, maar plotseling duikt hij op bij de seizoensfinale van het seizoen 1994, de Grand Prix van Australië in Adelaide. Hij kwalificeert zich met een Larrousse als 25e, maar opereert in de schaduw van teamgenoot Hideki Noda, ook al geen hoogvlieger.

In ’95 maakt Delétraz zichzelf tijdens twee gastoptredens voor het magere Pacific ronduit belachelijk. In Portugal moet hij opgeven wegens kramp (geen conditie), op de Nürburgring is hij in de kwalificaties drie volle seconden langzamer dan teamgenoot Andrea Montermini. In de race is hij meerdere seconden langzamer per ronde dan wie dan ook. Hij finisht de Grand Prix van Europa wel, op zeven ronden achterstand van de winnaar.

De Zwitser heeft zijn loopbaan vervolgens voortgezet in sportscars. Met dank aan de vele miljoenen op de Zwitserse bank. Inmiddels maakt zoonlief Louis Delétraz meer indruk, die is dit seizoen reserverijder bij Haas F1.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf