Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Deze rookies komen in actie tijdens de Formule 1-test in Bahrein

Deze dinsdag en woensdag wordt er op het Bahrain International Circuit getest in de Formule 1. Namens de teams komen er een hoop rookies in actie, waaronder Mick Schumacher als meest aansprekende naam. RacingNews365 zet de rookies (en 'reguliere' rijders) op een rijtje.

Mick Schumacher F2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Mick Schumacher

Need we say more? Mick Schumacher is de naam waar momenteel volop over gesproken wordt. Zijn carrière nam de afgelopen maanden een vlucht: hij werd eind vorig jaar kampioen in het Europese Formule 3-kampioenschap, promoveerde vervolgens naar de Formule 2, sleepte een contract als Ferrari-junior in de wacht én mag komende dinsdag zijn testdebuut maken voor de Scuderia. De naam Schumacher zal zo voor het eerst sinds lange tijd weer op een Ferrari F1-bolide staan, iets wat ongetwijfeld de nodige emoties zal oproepen. Een dag later mag Schumacher bovendien in de wagen van Alfa Romeo stappen.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Dan Ticktum

Red Bull heeft er even op moeten wacht, maar deze week mag het team eindelijk Dan Ticktum in een Formule 1-bolide zetten. De Brit was topfavoriet voor een stoeltje bij Toro Rosso voor 2019, maar kwam superlicentiepunten tekort om daadwerkelijk zijn debuut te mogen maken. Ticktum neemt één dag voor zijn rekening, Max Verstappen de andere.

Jack Aitken

Jack Aitken is al enige tijd aan Renault verbonden als test- en ontwikkelingscoureur. In die hoedanigheid is hij vaak te zien bij door Renault georganiseerde demo's. Op woensdag stapt de jonge Brits-Koreaanse coureur in 'voor 't echie'. Hij heeft de R.S.19 de hele dag voor zichzelf, nadat Daniel Ricciardo hem op dinsdag warm heeft gereden.

			© Haas F1
	© Haas F1

Pietro Fittipaldi

Tijdens de wintertest in Barcelona deed Pietro Fittipaldi al een soort 'Schumachertje'. Als kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson nam hij toen al plaats achter het stuur van een Formule 1-bolide, waardoor we nu al een beetje gewend zijn aan de combinatie Haas F1/Fittipaldi. Na Alexander Rossi is Fittipaldi de eerste Amerikaan (met tevens Braziliaans roots) die een voet tussen de F1-deur heeft weten te krijgen.

			© Force India
	© Force India

Nicholas Latifi

Op deze foto zit hij nog in een auto van Force India en in het verleden zetelde Nicholas Latifi al in een Renault, maar nu stapt deze F1-testnomade in een Williams-bolide. Dit seizoen is de Canadees de test- en ontwikkelingscoureur van het team uit Grove. Een rol die hij combineert met zijn werkzaamheden als Formule 2-coureur.

Volledige testline-up Bahrein

Team Dinsdag Woensdag
Mercedes Hamilton Russell
Ferrari Schumacher Vettel
Red Bull Verstappen Ticktum
Renault Ricciardo Aitken
Haas F1 Grosjean Fittipaldi
McLaren Sainz/Norris Norris
McLaren (Pirelli-test) Alonso Sainz/Alonso
Racing Point Stroll Perez
Alfa Romeo n.n.b. Schumacher
Toro Rosso Albon Albon
Toro Rosso (Pirelli-test) Kvyat Kvyat
Williams Russell/Kubica Latifi

Fotoalbum

Leclerc-hamilton-bahrein

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na Grand Prix Bahrein 2019

Nadat Mercedes 2019 opende met een dubbelzege op het semi-stratencircuit in Melbourne, gingen de zilverpijlen ook in Bahrein met een een-tweetje aan de haal. Deze dubbel had echter behoorlijk wat meer voeten in de aarde. RacingNews365 deelt als vanouds de rapportcijfers uit.

Bekijk het album

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"