Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Dit zijn de budgetten van de Formule 1 teams in 2018

De Formule 1 anno 2018 is een ontstellend dure sport. Wie naar de budgetten van de teams kijkt, snapt dat de kleinere teams het invoeren van een budgetlimiet toejuichen, terwijl de drie grote teams dan flink zouden moeten inleveren.

Het Duitse Auto Bild zette de geschatte budgetten van de diverse teams voor 2018 op een rijtje. Uitgaande van een budgetlimiet van 150 miljoen waar nu over wordt gesproken, moet een vijftal teams flink wat miljoenen inleveren, terwijl de overige vijf teams daar nu nog niet eens aankomen. Op papier een te rechtvaardigen limiet dus.

In de tabel hieronder hebben we de budgetten gerangschikt naar het eindklassement van 2017. Het maakt duidelijk dat de drie teams die het meeste uitgeven ook bovenaan staan. Maar vanaf is de vierde plaats lijkt alles mogelijk. Ervan uitgaande dat Force India vorig jaar niet flink meer te besteden had en McLaren niet fors minder, vallen deze teams in positieve en negatieve zin op.

Team (gerangschikt naar eindklassement 2017) Budget
Mercedes 450 miljoen
Ferrari 430 miljoen
Red Bull 350 miljoen
Force India 110 miljoen
Williams 135 miljoen
Renault 200 miljoen
Toro Rosso 125 miljoen
Haas 110 miljoen
McLaren 250 miljoen
Sauber 135 miljoen

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin