Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Dit zijn de Formule 1-coureurs en Formule 1-teams voor 2024

Alle Formule 1-stoeltjes voor volgend jaar zijn bezet! Dit zijn de F1-coureurs voor 2024.

Drivers Vettel Bee buzzing corner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Silly Season 2023, de periode waarin de geruchten over F1-transfers op gang komen, werd afgetrapt toen AlphaTauri-coureur Nyck de Vries zijn zitje verloor. Daniel Ricciardo maakte zijn comeback bij het voormalige Toro Rosso en is nu weer actief als fulltime Formule 1-coureur.

Daarna bleef het op de coureursmarkt even rustig, tot aan het moment dat Haas bevestigde dat Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg ook in 2024 voor het Amerikaanse team zullen rijden.

Niet veel later volgde wat groter nieuws: Lewis Hamilton en George Russell verlengen hun contract bij Mercedes tot en met het seizoen van 2025. Daarmee waren al vroeg de zitjes bij de topteams gevuld, want bij Red Bull, Ferrari, Aston Martin en McLaren liggen de coureurs in ieder geval tot eind volgend jaar vast.

In het midden- en achterveld werden er vervolgens ook veel stoeltjes gevuld. Grote verrassingen bleven uit. Het onzekere 2024-zitje van Guanyu Zhou werd bevestigd, waarna AlphaTauri op haar beurt de line-up voor volgend jaar onthulde. Ondanks goede prestaties van Liam Lawson zullen Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda ook in '24 uitkomen voor het Italiaanse team.

F1-coureurs 2024

Voor nagenoeg alle coureurs is er dus al zekerheid en voor een aantal zelfs in de jaren daarna, maar nog niet elke plek op de F1-grid van volgend jaar was tot begin december vergeven. Er was namelijk nog één Formule 1-zitje niet gevuld. Dat was het zitje van rookie Logan Sargeant, die bij Williams niet altijd een even goede indruk maakte.

Toch deed de Amerikaan genoeg om zich te verzekeren voor nog een jaar Williams. Als laatste coureur werd zijn zitje bevestigd. Dat betekent dat de volledige grid bekend is. Tien teams, twintig coureurs, hieronder in het overzicht terug te vinden.

Aangezien het het enige nog vrije zitje is, heeft Williams de luxe om lang te wachten met het doorhakken van de knoop. Er liggen enkele kapers op de kust, zoals Mick Schumacher, Felipe Drugovich of F2-coureur Theo Pourchaire. Of stalt Red Bull de 'junior' Lawson bij Williams?

In onderstaande tabel vind je het overzicht van de teams en coureurs in 2024.

Formule 1 coureurs 2024

Team Coureur 1 Coureur 2
Red Bull Max Verstappen Sergio Perez
Mercedes Lewis Hamilton George Russell
Ferrari Charles Leclerc Carlos Sainz
Aston Martin Fernando Alonso Lance Stroll
McLaren Lando Norris Oscar Piastri
Alpine Esteban Ocon Pierre Gasly
Williams Alex Albon Logan Sargeant
Haas F1 Kevin Magnussen Nico Hulkenberg
Alfa Romeo Valtteri Bottas Guanyu Zhou
AlphaTauri Daniel Ricciardo Yuki Tsunoda

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen