Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Dominante Verstappen troeft knokkende Ferrari’s af in sprintrace GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft de sprintrace voor de Grand Prix van Oostenrijk eenvoudig op zijn naam geschreven. Achter hem maakten Charles Leclerc en Carlos Sainz de top drie compleet.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Problemen nog voordat de sprintrace van start ging voor Fernando Alonso en Guanyu Zhou, waardoor er een extra opwarmronde nodig was. Met Max Verstappen op pole voor de beide Ferrari’s ging de sprintrace op de Red Bull Ring van start. De gehele top 10 startte op de medium band. In het middenveld raakten Hamilton en Gasly elkaar, waardoor beiden een goed resultaat kon vergeten.

Verstappen hield de leiding, maar stond direct onder druk van Carlos Sainz. De beide Ferrari’s waren in de eerste ronde in een fel gevecht verwikkeld, wat Verstappen de kans gaf om een gaatje te trekken. Het was Leclerc die Sainz uiteindelijk te snel afwas, maar aan kop van het veld had Verstappen een voorsprong van twee seconden opgebouwd.

Sainz hijgde bij Leclerc in de nek en de stoeiende Ferrari's zorgden ervoor dat het gat richting Verstappen eenvoudig groter werd. Bij Ferrari zal de teamleiding ongetwijfeld met klamme handjes aan de pitmuur gekeken hebben hoe het Leclerc was die Sainz naar buiten dwong in de strijd om de tweede positie.

Uitslag Sprintrace - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De vanaf de dertiende positie gestarte Sergio Perez baande zich eenvoudig een weg naar voren. Na negen rondjes lag hij op de zesde positie, met Esteban Ocon in het vizier. Stofwolken waren er toen Sebastian Vettel door de grindbak ploegde na een tikje van Alexander Albon. De oranjefans lieten zich ook horen toen Perez Ocon voorbij stoof in het gevecht om de vijfde positie.

Verstappen controleerde de race, waarbij zijn voorsprong schommelde tussen de twee en drie seconden. In het middenveld kwam Hamilton in gevecht met de beide Haas-bolides van Mick Schumacher en Kevin Magnussen die een prima begon van de race kenden. De Mercedes-coureur wist uiteindelijk beslag te leggen op de achtste positie.

Een luid gejuich klonk van de tribunes toen Verstappen na 23 rondjes eenvoudig de sprintrace op zijn naam schreef. In zijn Red Bull had hij alleen in de eerste bochten wat te duchten van de Ferrari's, daarna controleerde hij eenvoudig het gat ten opzichte van Leclerc en Sainz.

Door zijn overwinning mag Verstappen acht punten bijschrijven, Leclerc 7 en Sainz zes. Verstappen start de Grand Prix zondagmiddag vanaf de eerste positie, aangezien de uitslag van de sprintrace ook de startvolgorde voor de race is.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten