Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Drama voor Verstappen, Russell stunt met pole voor Hongaarse GP

George Russell heeft poleposition veroverd voor de Grand Prix van Hongarije. Max Verstappen kampte met technische problemen en kwam niet verder dan de tiende positie.

Verstappen Red Bull Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van regen geen sprake bij de start van de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix. Door de regenval was het circuit 'groen' doordat het rubber van voorgaande dagen was weggespoeld. Dit betekende dat de coureurs weer naar grip moesten zoeken in Q1, waarin Max Verstappen snel opende.

Na de eerste inleidende beschietingen stond de Nederlander voor de beide Ferrari's, maar in de slotminuten van Q1 zakte Verstappen naar de vierde positie achter de beide Mercedessen en Carlos Sainz. De onderlinge verschillen waren daarbij bijzonder klein.

Afvallers in Q1: Tsunoda, Albon, Vettel, Gasly en Latifi.

In Q2 werd het tempo opgevoerd door Verstappen die als eerste een 1.17 liet noteren. Na de eerste run was hij ruim een seconde sneller dan de Ferrari's van Charles Leclerc en Sainz. Het was Fernando Alonso die zich verrassend naar de tweede tijd reed. De baan werd echter steeds sneller doordat het griplevel toe nam.

Leclerc zette in zijn tweede run een flinke stap en naderde de tijd van Verstappen tot op iets minder dan een tiende, maar de Red Bull-coureur dook ook nogmaals het asfalt op. Zijn tweede run op een gebruikte set van de zachte band leverde geen tijdsverbetering op. Verstappen ging als snelste door naar Q3 voor Leclerc, Alonso en Sainz.

Het contrast met teamgenoot Sergio Perez was groot, de Mexicaan kwalificeerde zich op een zeer teleurstellende elfde positie. Afvallers in Q2: Perez, Zhou, Magnussen, Stroll, Schumacher.

Uitslag Kwalificatie - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De strijd om de pole barste los in Q3. Het was aan favoriet Ferrari om de favorietenrol waar te maken, want voorafgaand aan de kwalificatie twijfelde er nagenoeg niemand over dat een van de coureurs van Ferrari de pole zouden pakken.

Leclerc opende met een 1.17,9 maar teamgenoot Sainz dook daar flink onderdoor met een 1.17,5. Verstappen wist wat hij moest doen, maar maakte een fout in zijn eerste run. Hierdoor kwam hij niet verder dan de zevende tijd. Na een run was de volgorde Sainz, Russell en Leclerc

De druk lag daardoor bij Verstappen die wist dat hij een foutloze en razendsnelle ronde moest rijden om kans te maken op de pole. In zijn outlap klaagde hij over gebrek aan vermogen. Het team probeerde om hem te helpen, maar een snelle ronde zat er niet in voor de Nederlander.

Verstappen zakte terug tot de tiende positie. De Nederlander was witheet na het motorprobleem. Het was echter George Russell die verrassend genoeg de beide Ferrari's te snel afwas en de eerste Mercedes-pole van het seizoen veroverde.

Zondag wacht Red Bull een zware kluif, want Verstappen (10e) en Perez (11e) moeten een inhaalrace rijden om de schade beperkt te houden.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'