Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

F1-baas geïnspireerd door 'fascinerende' herstart Verstappen

De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, voegt zich bij de grote groep mensen die lyrisch is over het optreden van Max Verstappen in de Grand Prix van Brazilië. Met name zijn uitgekiende herstart viel hem op.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen wachtte namelijk extreem lang met op het gas te gaan na de tweede safety car-periode. Formule 1-baas Ross Brawn smulde ervan en gaat zelfs bekijken of de regels aangepast kunnen worden om dergelijke strategieën in de toekomst vaker voor te laten komen.

"Max Verstappen was erg sterk bij die tweede herstart. Hij wachtte extreem lang met gas geven om niemand de kans te geven een slipstream te pakken, waardoor iedereen daarachter als krioelende mieren zocht naar de juiste positie op de baan. Elk kleine voordeeltje dat men wist te vinden, kon doorslaggevend zijn in de run naar de eerste bocht", zo schrijft Brawn vol enthousiasme in zijn persoonlijke terugblik op de race.

"De komende periode zullen we ongetwijfeld deze boeiende herstart analyseren om soortgelijke scenario's in de toekomst te opnieuw mogelijk te maken", vervolgt het voormalig strategische Ferrari-genie, die sowieso lyrisch was over wat Verstappen liet zien in Brazilië.

"Zijn Red Bull was ontegenzeggelijk de sterkste auto van het veld, maar ook Max verkeerde in bloedvorm. Hij was vastberaden in elk besluit, vertrouwde blind op zijn strategen en zijn overwinning was het toonbeeld van kracht, snelheid en precisie."

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staat in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij prachtige overwinning van Verstappen in de Grand Prix van Brazilië.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

8 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"