Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

F1 onthult bijzonder tijdschema voor tweedaags GP-weekend Imola

Voor het eerst sinds 2006 keert de koningsklasse van de autosport eind oktober terug op het prachtige Imola. Daar staat de teams een bijzonder weekeinde te wachten: een tweedaags Grand Prix-weekend.

Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Marpol

De Formule 1 heeft het bijzondere tijdschema voor de Grand Prix van Emilia Romagna onthuld. Op Imola, waar de race op zondag 1 november plaats zal vinden, zal de koningsklasse van de autosport een tweedaags tijdschema volgen. De racekalender kan de komende jaren steeds voller raken, waardoor de roep voor verkorte raceweekenden steeds luider wordt. Vandaar dat dit jaar al een test wordt uitgevoerd met een nieuwe weekendformat.

Dat houdt in dat de Formule 1-teams slechts een enkele training voor hun kiezen krijgen, op zaterdagochtend. Om tien uur springen de lichten op groen voor de eerste en enige oefensessie, die anderhalf uur in beslag zal nemen. De kwalificatie vindt tweeënhalf uur na het einde van de training plaats, om 14:00 uur. De Grand Prix volgt vervolgens op zondag al relatief vroeg voor Europese standaarden. Om 13:10 uur worden de coureurs losgelaten voor de Grand Prix van Emilia Romagna.

De GP op Imola is de laatste race op de kalender die momenteel bevestigd is, maar naar alle waarschijnlijkheid komen er nog minimaal drie bij in het Midden-Oosten (2x Bahrein en 1x Abu Dhabi als seizoensfinale). De Formule 1 is nog naarstig op zoek naar andere Grands Prix om de maand november mee op te vullen.

Check het volledige tijdschema voor de Grand Prix van Emilia Romagna hieronder.

Tijdschema Grand Prix van Emilia Romagna 2020

Sessie Datum Tijd
Vrije training Zaterdag 31 oktober 10:00 - 11:30 uur
Kwalificatie Zaterdag 31 oktober 14:00 - 15:00 uur
Race Zondag 1 november 13:10 uur

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer