Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Ferrari dankzij Leclerc wederom vooraan, Verstappen P8 in zaterdagtraining

In de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein bevestigde Ferrari haar status als favoriet op het Bahrain International Circuit: Charles Leclerc besloot voor de tweede keer dit weekend een sessie als snelste. Kort achter de 21-jarige Monegask werd Ferrari-teammaat Sebastian Vettel tweede, Lewis Hamilton leidde de groep achtervolgers. Max Verstappen werd achtste.

Leclerc Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Had Ferrari in Australië dan écht te maken met een baalweekend? Het heeft er in Bahrein alle schijn van. In alle omstandigheden en op elke compound komt de Scuderia uit de voeten, al lijkt het duidelijk dat Leclerc en Vettel de softs prefereren. In de derde vrije training, waarin de baanomstandigheden niet relevant zijn voor het restant van het Grand Prix-weekend - het is in de Bahreinse middag bloedheet, de kwalificatie en de race worden in de avonduren afgewerkt - mocht Ferrari wederom de tijdenlijst besluiten met een één-twee.

Omdat de derde vrije training dusdanig irrelevant is, werd er niet al teveel gereden. Antonio Giovinazzi en Kimi Raikkonen lieten het hoogste aantal ronden optekenen en dat was enigszins logisch, aangezien de Italiaan en de Fin vrijwel de complete tweede trainingssessie hadden laten schieten vanwege een probleem met de koeling. Verstappen kwam slechts voor een handjevol ronden buurten op het circuit in Sakhir.

Doordat Ferrari wederom een kwalificatierun deed op softs is het verschil tussen de rode wagens en de rest bijzonder groot, waar het middenveld juist kort op elkaar stond. Leclerc en Vettel werden gescheiden door iets meer dan anderhalve tiende, waar Hamilton op ruim zeven tienden eindigde op P3. Valtteri Bottas gaf een paar honderdsten toe ten opzichte van zijn Mercedes-collega.

Uitslag Derde vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Waar Verstappen door Red Bull Racing naar buiten werd gestuurd op softs, daar kreeg teammaat Pierre Gasly voor zijn eerste run de mediums ondergeschroefd. De Fransman stond lange tijd laag in de klassering, om zich tegen het einde van de training op te werken naar een nog altijd niet erg overtuigende twaalfde plek. Gasly eindigde op een kleine halve seconde van Verstappen. De Nederlander besloot de sessie op vier duizendsten van Lando Norris op positie acht.

Na een rustige 45 minuten kwam de training tegen het einde een beetje los, vrijwel elke coureur kwam nog een aantal rondjes op het bord zetten. Wegens snelle veranderingen duikelden een aantal coureurs door de ranglijst, waar anderen juist klommen. Zodoende scoorde Romain Grosjean bijvoorbeeld op de vijfde plaats en werd Nico Hulkenberg zesde, waar diens Renault-teammaat Daniel Ricciardo met P16 wederom niet uit de verf kwam.

Williams keek wederom tegen een gigantische achterstand aan. George Russell en Robert Kubica eindigden op de voor hen inmiddels bekende negentiende en twintigste plaats, lichtjaren verwijderd van de tijden die de Ferrari-coureurs noteerden.

De volgende sessie is de kwalificatie: deze begint om 18.00 uur lokale tijd, het is dan 16.00 uur in Nederland.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

GP Bahrein 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'