Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Verstappen op P6, Ferrari wederom dominant in tweede training GP Bahrein

Max Verstappen kwam in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein tot de zesde tijd. Ferrari was in navolging van de eerste sessie weer het snelste team; de Mercedes-coureurs werden daarmee andermaal voorgebleven.

Sebastian Vettel Bahrein 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Daniel Ricciardo kwam een paar minuten na het begin van de sessie als eerste de baan op. De Australiër van Renault legde ook de eerste geklokte ronde af: 1.32,932. Charles Leclerc en Sebastian Vettel volgden even later als de eerste rijders met tijden in de 1.30.

Tien minuten na het begin van de tweede vrije training kwam ook Max Verstappen uit de pitstraat. Ook de Nederlander wist al snel een competitieve tijd op de klokken te zetten: 1.30,295. Valtteri Bottas was de eerste om daar nog eens onder te gaan zitten, met een tiende. Lange tijd was de Mercedes-coureur daarmee de snelste van het veld.

Na krap een halfuur gingen beide Ferrari's behoorlijk sneller: Vettel noteerde namelijk een 1.28,942 - ruim een tiende sneller is dan zijn teamgenoot - waarmee hij beslag legde op de eerste stek.

Opvallend genoeg wist Nico Hulkenberg de vijfde tijd te noteren. De Renault-coureur was iets meer dan 0,05 seconde sneller dan de Nederlandse Red Bull-coureur.

Uitslag Tweede vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Qua incidenten was het wederom een betrekkelijk rustige sessie. In de openingsfase spinde Kimi Raikkonen met zijn Alfa Romeo en ruim twintig minuten voor het einde ging ook Vettel in de rondte.

De derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein begint op zaterdag 13:00 uur.

GP Bahrein 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst